23 mrt.

zaterdag 23 maart 2024

Organisatie: New Wine, Evangelisch College, VPE, Rafaël, Evangelisch Werkverband, Vineyard Benelux Locatie: De Bilt Kosten: €250 Toelichting:

Je verzorgt met enige regelmaat overdenkingen of preekbeurten. Je bent hier ook al in getraind. Maar hoe kun je nu meer afstemmen op de Heilige Geest? Hoe kan het geschreven Woord van God ook een specifieke boodschap voor hier en nu zijn?

Inhoud

In de cursus ‘Geestgevoelig Spreken’ leer je hoe je kunt groeien in het afstemmen op Gods leiding bij het (s)preken. Het hele proces van voorbereiding, uitvoering en vervolg van je overdenking of preek komt aan bod. De twee cursusdagen bevatten naast uitleg en inspiratie veel oefenruimte, waarin je in een kleine groep met het geleerde aan de slag gaat.

Voor wie?

Geestgevoelig Spreken is bedoeld voor iedereen die regelmatig (s)preekt vanuit de Bijbel. De basisprincipes van een Bijbels verantwoorde uitleg en van het presenteren worden bekend verondersteld.

De cursus wordt aangeboden als kopstudie (3e leerjaar) van het Studietraject ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’. Dit praktijkvak bouwt voort op wat in eerste twee jaar daarvan is geleerd over gebedsministry en luisterend bidden. De studiepunten van dit vak worden vermeld op je certificaat.
Daarnaast staat deze cursus open voor iedereen, of je nu al aan het Evangelisch College studeert of niet.

Door wie?

De cursus wordt verzorgd door Frans Blok (als voorganger en bestuurslid verbonden aan de VPE) en Anita Abbring (kerkelijk werker NGK en stafwerker New Wine).

Deze cursus wordt aangeboden door de partners van het Studietraject ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’: New Wine Nederland, Evangelisch Werkverband, Rafaël Nederland, Vineyard Benelux en de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE), in samenwerking met het Evangelisch College.

 • 20 jul.

  Mini DTS

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 22 jul.

  YNGbelieve Summercamp

  YNGbelieve
 • 22 jul.

  15-jarig Jubileum

  Camps4Kids
 • 22 jul.

  Kerkleidersdag

  New Wine