8 mrt.

vrijdag 8 maart 2024 tot vrijdag 8 maart 2024

Begin: 14.30 uur Einde: 17.00 uur Thema: Wat de Bijbel toevoegt in het debat over duurzaamheid en ecologische vraagstukken Organisatie: Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en Faculteit Religie van de Vrije Universiteit Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam, kerkzaal op de 16e etage (niet roelstoeltoegankelijk) Kosten: Gratis E-mailadres: psiebe@bijbelgenootschap.nl Toelichting:

Wat heeft de Bijbel te zeggen in het debat over duurzaamheid en ecologische vraagstukken? Daarover houden het NBG en de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit het middagsymposium: ‘Duurzaam durven denken vanuit de Bijbel. Sprekers: o.a. oud-Kamerleden Marianne Thieme en Carla Dik-Faber en hoogleraar christelijk ecologisch denken David Onnekink.

Het symposium is bedoeld voor studenten, theologen, voorgangers en anderen met interesse in ‘groene exegese’ en duurzaamheid. Aanleiding is de verschijning eind februari van het boek Hemels groen. Nieuw licht op duurzaamheid als Bijbels thema. De auteurs zijn hoogleraar Bijbelvertalen Matthijs de Jong en nieuwtestamenticus Cor Hoogerwerf. De Jong: ‘Ook al stond de zorg voor de aarde in de christelijke traditie vaak in de schaduw, het is een belangrijk thema in de Bijbel. Wie de Bijbel zo leest, ontdekt hoe verrassend en actueel de teksten zijn voor onze tijd’.

Het symposium is gratis, aanmelden is noodzakelijk, zie de URL hieronder. Ter plekke is Hemels groen te verkrijgen voor de actieprijs van € 22,50.

 • 26 feb.

  Webinar: Moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken in de kerk

  Tearfund
 • 27 feb.

  Individueel begeleide stilteretraite voor crossculturele werkers

  Interserve
 • 29 feb.

  Cursus pastoraat: hoe help je mensen met psychische problemen?

  De Hoop ggz en Vrienden van De Hoop
 • 1 mrt.

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg