2 mrt.

zaterdag 2 maart 2024 tot zaterdag 20 april 2024

Thema: Theologische en praktische toerusting voor missionair werk Organisatie: Evangelisch College Locatie: Veenendaal E-mailadres: h.roos@evangelisch-college.nl Toelichting:

Als onderdeel van de opleidng Missionair Werk van het Evangelisch College wordt in het voorjaar van 2024 de module ‘Kerk en cultuur’ aangeboden. 

In 4 collegedagen op een zaterdag ga je leren over de relatie tussen de kerk en de omringende cultuur. Er is aandacht voor de wijze waarop mensen tegen de wereld aankijken en daarin komen tot bepaalde (geloofs)overtuigingen. In deze cultuur zoekt de kerk naar mogelijkheden om contact te maken met andersdenkenden om het evangelie uit te dragen.

De module bestaat uit de volgende vakken:

Wereldbeelden en wereldreligies: We leven in een pluriforme maatschappij met veel verschillende denkbeelden en religies. In dit vak kijk je naar wereldbeelden, wat de Bijbel daarover zegt en hoe je als missionair werker hier rekening mee kan houden. Het delen van het evangelie wordt beïnvloed door hoe we naar de wereld kijken. In het tweede deel kijk je specifiek naar de Islam als wereldreligie. Naast het christendom groeit de islam snel. Hoe benader je een moslim vanuit je christelijke achtergrond?

Interculturele communicatie en pastoraat: Je leeft in deze maatschappij samen met mensen uit verschillende culturen. Ook in de kerk zien je vele culturen terug. Sterker nog, interculturaliteit in de kerk is van alle eeuwen. Wat cultuur is en hoe het je dagelijks leven beïnvloedt, komt in dit vak voorbij. In het tweede deel wordt cultuur gekoppeld aan pastoraat. Hoe sta je naast mensen die een andere culturele achtergrond hebben? Trauma en schaamte zijn belangrijke thema’s die voorbij komen.

Mondiaal christendom: De kerk groeit, tegen de verdrukking in, in de niet-westerse wereld. Op verschillende plaatsen vertoont het de kenmerken van cultuur waarin ze is ontstaan. Het is fascinerend op je in deze veelkleurigheid van de mondiale kerk te verdiepen. De uitbreiding van Gods koninkrijk over deze wereld is inspirerend en verrijkend. Dit vak geeft aandacht aan de kerk in verschillende de delen van de wereld.

Meer informatie over de module lees je op https://www.evangelisch-college.nl/studie/module-kerk-en-cultuur/

 • 24 jun.

  Bestudeer Openbaring

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 29 jun.

  Zomerfestival

  De Wittenberg
 • 1 jul.

  Summerschool Een preek die staat als een huis

  Geloofwaardig Spreken
 • 3 jul.

  Christ's Hope Kringavond 'Zoek het Recht'

  Christ's Hope Nederland