31 jan.

woensdag 31 januari 2024

Begin: 19.45 uur Organisatie: Vrienden van De Hoop Locatie: Scheldestraat 21, Vlissingen Kosten: geen Toelichting:

Op woensdagavond 31 januari a.s. organiseert De Hoop ggz in Vlissingen een thema-avond voor kerken over verslaving, met een verdieping naar pornoverslaving. Tijdens deze avond geven professionals handreikingen en antwoord op vragen als: ‘Hoe kun je verslaving herkennen?’ en ‘Hoe kun je het zonder oordeel bespreekbaar maken?’. Kerkenraden, pastoraal werkers, ambtsdragers en andere betrokkenen zijn van harte uitgenodigd.

Over de avond

Verslaving roept snel een gevoel van afstand of vervreemding op. Maar verslaving komt vaker voor dan je denkt. De scheidslijn tussen slechte gewoonten en verslaving is dun. Wanneer is iemand verslaafd? Tijdens de thema-avond leer je hoe je als kerk klaar kunt staan voor mensen met een verslaving en hoe je het gesprek erover aan kunt gaan.

Vragen voor de professional

De avond wordt verzorgd door deskundigen van de polikliniek Zeeland van De Hoop ggz. Tijdens de avond is een GZ-psycholoog, een aandachtfunctionaris en een ervaringsdeskundige aanwezig. Via het inschrijfformulier is er de mogelijkheid van te voren vragen in te sturen.

Inschrijven

Tot 29 januari is het mogelijk om je in te schrijven via vriendenvandehoop.nl/thema-avond. Op 31 januari ben je welkom vanaf 19:30 uur aan de Scheldestraat 21 in Vlissingen. Om 19:45 uur start het programma. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Bel voor vragen naar Vrienden van De Hoop: 078-6111355.

De Hoop helpt!

De Hoop is een christelijke ggz-organisatie, die kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen of verslavingsproblemen helpt om tot herstel te komen. Specialistische medewerkers van De Hoop verbinden hun vakkennis met de principes van het christelijk geloof. De Hoop ggz organiseert regelmatig informatie- en ontmoetingsavonden voor kerken. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Vrienden van De Hoop.

 • 16 apr.

  Open avond Inside-out

  De Wittenberg
 • 18 apr.

  HGJB-predikantenlunch: in gesprek over jongeren en de eredienst

  HGJB
 • 19 apr.

  TeenStreet Small Group Leader Training

  TeenStreet
 • 20 apr.

  DAYCamp

  Camps4kids