26 jan.

vrijdag 26 januari 2024 tot zaterdag 27 januari 2024

Begin: 18.00 uur Einde: 15.30 uur Thema: Verlangen naar vrijheid?! Organisatie: Kerkpunt Locatie: 50|50 hotel Belmont, Ede Kosten: vanaf €40 Toelichting:

Jonge mensen ervaren vrijheid maar tegelijkertijd zijn ze ook ongelukkig. Er is veel keuzevrijheid, toch kunnen jonge mensen niet goed kiezen. Hoe kan dit? Wat is vrijheid eigenlijk?

Verlangen naar vrijheid?!

We zien een verlangen naar echte vrijheid onder jongeren. Dat uit zich bij jonge mensen o.a. in een behoefte aan echtheid. Maar ook aan volwassenen van wie ze kunnen afkijken hoe vrijheid werkt en die hun zingevingsvragen serieus nemen.

Dat is soms best lastig. Je kunt vastzitten aan van alles. Jouw verlangen om veel zelf te bepalen en volop keuze te ervaren kan zomaar als gevolg hebben dat je vast komt te zitten in consumptiegedrag. Of aan hoe een ander over je denkt. Aan uitvluchten zoals koopjes, drank, seks etc. Hoe vrij is dat? Welk voorbeeld geven we aan onze jongeren? Zitten er ook grenzen aan vrijheid? En hoe word je nou echt vrij?

Echte vrijheid is loskomen van alles wat je relatie met God in de weg staat. Loskomen van de dingen die jou belemmeren maakt je een steeds mooier onderdeel van het koninkrijk van God.

Hoe creëer jij als jeugdleider in het hart van tieners en jongeren die openheid waardoor je het verlangen naar echte vrijheid kunt aanwakkeren?  

Nieuwsgierig? Meld je nu aan voor de jeugdleidersconferentie op 26 en 27 januari.

 • 21 mei

  Children at Risk: Human Trafficking

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 24 mei

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg
 • 24 mei

  JWO-module: Vieren: Spreken, vertellen en presenteren

  Evangelisch College
 • 24 mei

  Vrij Zijn Avondconferentie

  Vrij Zijn