21 sep.

donderdag 21 september 2023 tot donderdag 21 september 2023

Begin: 20.15u Einde: 20.45u Thema: Voorbereiding op advent en kerst met kinderen in de kerk Organisatie: Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap Locatie: Online Kosten: Gratis E-mailadres: bijbelbasics@bijbelgenootschap.nl Toelichting:

Doe jij de kindernevendienst of kinderkerk in jouw kerk en wil je je op tijd voorbereiden op advent en kerst? Meld je dan aan voor dit webinar van Bijbel Basics. In een halfuur helpt het Bijbelgenootschap je op weg. Het webinar wordt drie keer gehouden: op 14, 19 en 21 september van 20.15-20.45 uur.

‘Veel kerken beslissen nu over wat ze doen met advent en kerst’, zegt NBG-theoloog-pedagoog Maartien Hutter. ‘Daarom is dit webinar in september.’ Hutter was een van de bedenkers van de kindernevendienstmethode Bijbel Basics. Die is gebaseerd op kindertheologie: een open manier om Bijbel en geloof te ontdekken. Kinderen krijgen met deze methode 200 essentiële Bijbelverhalen twee keer mee: tussen 4 en 8 jaar en tussen 8 en 12 jaar.

Webinar Een nieuw begin

Werk je met kinderen en zoek je een boeiend project voor advent en kerst? Meld je dan aan voor het webinar. Het wordt gegeven door Maartien Hutter en kinderwerkspecialist Lucré de Man-van Putten. Er is een interactieve chat voor vragen en opmerkingen. Je maakt kennis met Bijbel Basics en het adventsproject Een nieuw begin. Ook krijg je tips voor gebruik van het materiaal. Het webinar wordt drie keer uitgezonden. Aanmelden en kiezen voor 14, 19 of 21 september gaat via deze link. Kun je geen van deze avonden? Meld je dan toch aan, dan mailen we je een link om terug te kijken.

 • 16 apr.

  Open avond Inside-out

  De Wittenberg
 • 18 apr.

  HGJB-predikantenlunch: in gesprek over jongeren en de eredienst

  HGJB
 • 19 apr.

  TeenStreet Small Group Leader Training

  TeenStreet
 • 20 apr.

  DAYCamp

  Camps4kids