Wereld Evangelische Alliantie roept op tot gebed voor vrede in het Heilige Land

Verklaring van de Wereld Evangelische Alliantie

10 oktober 2023 om 13:30
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Op 9 oktober publiceerde de Wereld Evangelische Alliantie een oproep tot gebed voor vrede in het Heilige Land. Als Nederlandse vertegenwoordiger van de Evangelische Alliantie ondersteunt MissieNederland deze oproep van harte.

De WEA is diep verontrust door de aanval van Hamas op Israël en het Israëlische volk. De agressie heeft geresulteerd in escalerend geweld en het verlies van onschuldige burgerslachtoffers in Israël en Palestina. We betreuren alle slachtoffers en bidden om troost voor de families van degenen die rouwen om hun dierbaren. Wij zijn bezorgd dat het geweld zich verder zal verspreiden. Daarom moedigen wij alle inspanningen aan om het geweld te de-escaleren en te werken aan een rechtvaardige en duurzame vrede.

Met verbijstering zijn we getuige van demonstraties in veel landen over de hele wereld die zich lijken te verheugen over het doden van burgers. De WEA veroordeelt de vreugde over elke moord, ook op basis van religie of ras.

Het Heilige Land is van betekenis tot ver buiten zijn grenzen vanwege zijn bekendheid bij aanhangers van de Abrahamitische religies over de hele wereld. Joden, christenen en moslims hebben allemaal heilige plaatsen in het Heilige Land en de ontwijding van plaatsen die heilig zijn voor de drie religies heeft herhaaldelijk bijgedragen aan de escalatie van het conflict.

Wij roepen gelovigen over de hele wereld op om te bidden voor vrede en begrip, waarbij we benadrukken dat een rechtvaardige vrede evenzeer afhangt van daden als van denken en spreken op een manier die de vrede bevordert. Wij bidden voor het Israëlische en het Palestijnse volk – voor hun veiligheid en welzijn en dat zij een langdurige, rechtvaardige vrede mogen hebben in het Heilige Land.

Meer nieuws van MissieNederland

Oproep MissieNederland: kom in actie tegen antisemitisme en moslimhaat

Haat tegen mensen vanwege hun etniciteit of religie neemt in heel Europa en ook in Nederland toe. Het huidige conflict i…
Lees verder

MissieNederland moedigt kerken aan om geloofsverhalen te delen met de volgende generaties

Diverse partners uit de alliantie van MissieNederland moedigen kerken aan om mee te doen aan de Week van de Opvoeding. Z…
Lees verder

Nu beschikbaar: kerkenpakket over klimaatrechtvaardigheid

De Micha Zondag op 15 oktober 2023 gaat over gerechtigheid in een tijd waarin klimaatverandering wereldwijd zichtbaar en…
Lees verder