MissieNederland organiseert lunchevent over seksisme in de kerk

Onderzoek Nederlands Dagblad vraagt om gepaste reactie

17 september 2021 om 14:15
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Het netwerk Gelijkwaardig leiderschap van MissieNederland organiseert op vrijdag 24 september 2021 een lunchevent rondom seksisme in de kerk. Aanleiding is het onderzoek van ND-journalist Aliene Boele waaruit blijkt dat negen op de tien vrouwelijke voorgangers seksisme ervaren bij hun werk in de kerk. Zij voelen zich op allerlei manieren ongelijk behandeld ten opzichte van hun mannelijke collega’s.

Jan Willem Janse, woordvoerder namens het netwerk Gelijkwaardig leiderschap: ‘Dit verontrustende onderzoeksresultaat willen we vanuit het MissieNederland-netwerk Gelijkwaardig leiderschap niet onbeantwoord voorbij laten gaan. Het is tijd om het gesprek goed te voeren en samen bij te dragen aan een toekomst zonder dit onrecht.’

Programma

Het event – dat van 11.00-14.15 uur plaatsvindt in Houten – moet eraan bijdragen dat bezoekers het probleem goed in beeld te krijgen: waar gaat het wél over en waarover gaat het niet? Hoe kun je het gesprek constructief voeren? Welke valkuilen zijn er te vermijden. Het programma is interactief van opzet, waardoor deelnemers ook van elkaar kunnen leren. Sprekers zijn: Sophie Bloemert, Jan Willem Janse, Eddy de Pender, Robert Plomp en Nienke Verkerk.

Handreiking

Vanuit het netwerk Gelijkwaardig leiderschap werd eerder al een handreiking voor het gesprek aangeboden, bestaande uit de onderdelen: durf te vragen, durf te voelen en durf te leren. Tijdens het lunchevent worden deze handelingsrichtingen en handvatten dieper uitgewerkt, waardoor bezoekers na afloop nog beter in staat zullen zijn om het gesprek te voeren én te leiden.

Netwerk Gelijkwaardig leiderschap

Het netwerk Gelijkwaardig leiderschap van MissieNederland wil recht doen aan de roeping van mannen en vrouwen door gelijkwaardig leiderschap in de kerk te stimuleren.

Aanmelden voor het lunchevent is mogelijk via www.missienederland.nl/seksisme

Meer nieuwsberichten in deze categorie

Netwerk Gelijkwaardig leiderschap roept kerken op: luister naar verhalen over seksisme

Het recente onderzoek van het Nederlands Dagblad, waaruit blijkt dat negen op de tien vrouwelijke voorgangers in Nederla…
Lees verder

Veiligekerk.nl vergroot slagkracht tegen seksueel misbruik in de kerk

Kerkelijke meldpunten, koepels en christelijke hulp- en onderwijsorganisaties, waaronder MissieNederland, lanceren vanda…
Lees verder

Micha Zondag 2020 zet moderne slavernij centraal met thema ‘Delen in vrijheid’

Micha Nederland nodigt kerken en christenen uit om op zondag 18 oktober stil te staan bij moderne slavernij en uitbuitin…
Lees verder