MissieNederland organiseert lunchevent over seksisme in de kerk

Onderzoek Nederlands Dagblad vraagt om gepaste reactie

17 september 2021 om 14:15
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Het netwerk Gelijkwaardig leiderschap van MissieNederland organiseert op vrijdag 24 september 2021 een lunchevent rondom seksisme in de kerk. Aanleiding is het onderzoek van ND-journalist Aliene Boele waaruit blijkt dat negen op de tien vrouwelijke voorgangers seksisme ervaren bij hun werk in de kerk. Zij voelen zich op allerlei manieren ongelijk behandeld ten opzichte van hun mannelijke collega’s.

Jan Willem Janse, woordvoerder namens het netwerk Gelijkwaardig leiderschap: ‘Dit verontrustende onderzoeksresultaat willen we vanuit het MissieNederland-netwerk Gelijkwaardig leiderschap niet onbeantwoord voorbij laten gaan. Het is tijd om het gesprek goed te voeren en samen bij te dragen aan een toekomst zonder dit onrecht.’

Programma

Het event – dat van 11.00-14.15 uur plaatsvindt in Houten – moet eraan bijdragen dat bezoekers het probleem goed in beeld te krijgen: waar gaat het wél over en waarover gaat het niet? Hoe kun je het gesprek constructief voeren? Welke valkuilen zijn er te vermijden. Het programma is interactief van opzet, waardoor deelnemers ook van elkaar kunnen leren. Sprekers zijn: Sophie Bloemert, Jan Willem Janse, Eddy de Pender, Robert Plomp en Nienke Verkerk.

Handreiking

Vanuit het netwerk Gelijkwaardig leiderschap werd eerder al een handreiking voor het gesprek aangeboden, bestaande uit de onderdelen: durf te vragen, durf te voelen en durf te leren. Tijdens het lunchevent worden deze handelingsrichtingen en handvatten dieper uitgewerkt, waardoor bezoekers na afloop nog beter in staat zullen zijn om het gesprek te voeren én te leiden.

Netwerk Gelijkwaardig leiderschap

Het netwerk Gelijkwaardig leiderschap van MissieNederland wil recht doen aan de roeping van mannen en vrouwen door gelijkwaardig leiderschap in de kerk te stimuleren.

Aanmelden voor het lunchevent is mogelijk via www.missienederland.nl/seksisme

Meer nieuws van MissieNederland

Netwerk MissieNederland daagt kerken uit om samen op te voeden

Diverse christelijke organisaties uit het netwerk van MissieNederland moedigen kerken aan om mee te doen aan de Week van…
Lees verder

Micha Zondag 2022: Voel jij je thuis in een schuldig systeem?

Micha Nederland nodigt kerken en christenen uit om op zondag 16 oktober 2022 na te denken over het systeem waarin we lev…
Lees verder

Week van gebed voor eenheid 2023 wil verbinding brengen waar racisme voor verdeeldheid zorgt

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aan…
Lees verder

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 30 - Jonge generaties voorop - mock-up.png