Ready Set Go helpt gezinnen bij voorbereiding op missie

Missionaire organisaties slaan handen ineen ter ondersteuning van gezinnen

6 april 2021 om 17:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Met een gezin op missie gaan is een stap die vertrouwen én voorbereiding vraagt. Daarom organiseren Interserve, InToMission, MAF, MissieNederland, OMF, Passagebegeleiding en WEC gezamenlijk het online event Ready Set Go op dinsdag 11 mei en woensdag 19 mei 2021. Door deel te nemen aan beide online Zoom-bijeenkomsten kunnen gezinnen zich voorbereiden op de unieke uitdagingen die er op hun pad komen wanneer zij vertrekken naar het buitenland.

‘Bij vertrek naar het buitenland komt veel kijken,’ vertelt Kezia Schoonveld van WEC Nederland, woordvoerder namens de gezamenlijke organisaties. ‘Van het verschepen van je spullen tot het kiezen van een school voor de kinderen, van het verwerken van alle emoties rond uitzending tot het regelen van allerlei zakelijkheden, er is genoeg te doen.’

Optimaal voorbereiden

De insteek van het evenement is heel praktisch. Deelnemers krijgen een voorbereidingsboek toegestuurd om met het gezin toe te leven naar uitzending. Bij de workshops worden praktische tips van professionals en/of ervaringsdeskundigen gedeeld. Tijdens een forumgesprek kunnen allerlei vragen gesteld worden aan ouders of kinderen die op missie geweest zijn. ‘Op deze manier kunnen ouders zich optimaal voorbereiden,’ aldus Schoonveld.

Onderwerpen

Eén van de thema’s die worden behandeld is child protection. In Nederland is dit nog niet een ‘hot item’, maar in het buitenland is hier veel meer aandacht voor. ‘Het is enorm belangrijk om je bewust te zijn van kwetsbaarheden bij de kinderen die je meeneemt,’ vertelt Schoonveld. ‘Hoe kunnen we onze kinderen weerbaar maken in een omgeving die niet altijd veilig is? Hoe kunnen we misbruik herkennen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat de risico’s op misbruik zoveel mogelijk worden vermeden?’ Andere thema’s zijn onder meer scholing, afscheid nemen en intercultureel opvoeden.

Meer informatie en aanmelden

De Zoom-bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur, waarna er tot 22.00 uur ruimte is om door te praten. Voor meer informatie en aanmelden kan men terecht op www.family2mission.nl. Wanneer deelnemers zich aanmelden voor 20 april, ontvangen ze het voorbereidingspakket nog voor de eerste bijeenkomst.

Naar de website

Meer nieuws van MissieNederland

Zendingskinderen ontmoeten elkaar tijdens TCK-weekend

TCK Nederland, een werkgroep van MissieNederland, organiseert van vrijdagavond 4 oktober tot en met zondag 6 oktober een…
Lees verder

Reflecteren op EMCC 2024 - Bruggen bouwen

Hoe vat ik EMCC 2024 samen? Als statistieken? Bijna 200 deelnemers uit 22 landen, 1 spreker voor de overdenkingen, 1 ple…
Lees verder

World Servants lanceert nieuw projectseizoen met nieuwe directeur

In 2025 bouwen met World Servants 850 jongeren aan verandering in ontwikkelingslanden én in Nederland. Samen met …
Lees verder