Ruth Valerio spreekt over jongeren en klimaat op INNOV8-conferentie

20 maart 2019 om 11:52
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Tijdens de INNOV8-conferentie van MissieNederland spreekt milieuactivist en theoloog Ruth Valerio over de urgentie die jongeren ervaren rond klimaatverandering. De conferentie voor professionals met hart voor jeugd heeft als doel aan te sluiten bij de leefwereld van jongeren. Het thema van de conferentie is ME & YOUth: Hoe verbind je jezelf aan de volgende generatie en hoe verbinden we de volgende generaties aan het evangelie?

Klimaatverandering is een van de thema’s die jongeren vandaag de dag bezighoudt. “Veel jongeren zien de noodzaak van actie rondom klimaatverandering, maar beseffen dat ze niet de macht en middelen hebben om er daadwerkelijk iets tegen te doen. Dit levert hen een gevoel van machteloosheid op,” vertelt Martine Versteeg, organisator van de conferentie. “De jongeren doen eigenlijk een oproep aan ons als volwassenen: wees goed nieuws voor de schepping. Daarover gaan we in gesprek tijdens de INNOV8-conferentie. We zijn blij dat Ruth Valerio hier tijd voor vrij wilde maken.”

Ruth Valerio sprak eerder in Nederland tijdens de Justice Conference 2018 over hoe liefde voor de schepping altijd hoop geeft. Naast Valerio spreken Ron Becker, André Bikker en Jurjen ten Brinke op de INNOV8-conferentie. Naast jongeren en klimaatverandering komen er onderwerpen aan bod als: het waarom van jeugdwerk, Bijbelse perspectieven op jeugd en cultuurverandering in de kerk. De conferentie vindt plaats in Ede op 7 en 8 mei 2019. 

Over INNOV8

INNOV8 is een netwerk van professionals in en om de kerk met hart voor de volgende generaties. INNOV8 is onderdeel van het bredere MissieNederland-netwerk van christelijke organisaties, kerkgenootschappen, plaatselijke gemeenten en vele betrokken individuen. Lees hier meer.

Meer nieuws van MissieNederland

Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de r…
Lees verder

Jeugdtrends 2024: jongeren willen wortelen in tijden van chaos

Jongeren verlangen massaal naar een partner, kinderen en een goede baan. Dat blijkt uit de jeugdtrends die zes organisat…
Lees verder

Peiling: Jeugdtrends in beeld

Verlang jij ernaar dat kerken en geloofsgemeenschappen beter aansluiten op behoeften van jongeren? Vind je het soms best…
Lees verder