EEA lanceert Europees platform voor vluchtelingenhulp

28 januari 2016 om 15:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

De European Evangelical Alliance (EEA), waar MissieNederland deel van uitmaakt, heeft een online platform gelanceerd (www.eearefugees.org) om hulp aan vluchtelingen in Europa te stimuleren en stroomlijnen.

Een christelijk platform dat Europa-breed opereert was er nog niet en dat is ook meteen de kracht, zegt woordvoerder Hester Zoutman: “We merkten dat er behoefte was aan een georganiseerd platform om elkaar te vinden. Omdat de EEA een grasroots organisatie is, kunnen we eenvoudig verbinding leggen met allerlei partijen. De EEA gelooft dat er hoop is voor alle vluchtelingen.”

Door middel van de website www.eearefugees.org wil de EEA praktijkverhalen en kennis delen en zo mensen, kerken en organisaties met elkaar verbinden. Het platform biedt allerlei materialen zoals praktische tips, bijbelstudies, gebedsmateriaal en een kalender met activiteiten. Het meeste is beschikbaar in meerdere talen. Ook is er een uitgebreide pagina met veelgestelde vragen rondom vluchtelingen die kerken en/of christen hebben. Bijvoorbeeld: ‘Op hoeveel religieuze vrijheid hebben nieuwkomers recht?’ of ‘Wat is het verschil tussen de verantwoordelijkheid van de overheid en onze verantwoordelijkheid als kerken?’ Op de bijbehorende Facebookpagina EEA Hope for Europe - Refugees kunnen bezoekers hun eigen ervaringen of tips delen.

Meer info: office@europeanea.org

Meer nieuws van MissieNederland

Netwerk MemberCare organiseert toerustingsdag rondom kinderen in zending

Wanneer ouders naar het buitenland gaan voor een zendingsmissie, heeft dit impact op het hele gezin, ook op de kinderen.…
Lees verder

Materialen Week van gebed voor eenheid 2023 beschikbaar: Doe goed, zoek recht

Plaatselijke werkgroepen kunnen vanaf vandaag volop aan de slag met de voorbereidingen voor de Week van gebed voor eenhe…
Lees verder

Missionair werkers delen hun ervaring met gezinnen die zich voorbereiden op missie in het buitenland

Wanneer ouders naar het buitenland gaan voor een zendingsmissie, heeft dit impact op het hele gezin. Daarom organiseren …
Lees verder