Noodhulp bij aardbeving Marokko

KerkenToolkit

13 september 2023
  • Profielafbeelding van Jiska Chin-A-Teh
    Door:
    Jiska Chin-A-Teh

Toolkit_beeldmerk_grijsOp welke manier kan jouw kerk vanuit naastenliefde ondersteuning bieden waar de nood het hoogst is? Verschillende organisaties uit het netwerk van MissieNederland bieden noodhulp aan slachtoffers in Marokko. Organisaties bieden onder meer onderdak, voedsel en bescherming tegen de komende kou. Sluit met jouw geloofsgemeenschap aan bij een van deze initiatieven: bid voor de getroffenen, houd een collecte en ontdek hoe je op nog meer manieren kunt helpen.

Tearfund

Tearfund logo 330x220

Via de media heb je wellicht vernomen dat hulpverlening door buitenlandse organisaties beperkt mogelijk is.Toch kan Tearfund dankzij haar internationale netwerk noodhulp verlenen in Marokko via een lokaal aanwezige, christelijke organisatie. Met jouw steun kunnen zij de getroffen bevolking tijdelijk onderdak, bescherming tegen de komende kou en hygiënemiddelen bieden.

Tip: Tearfund biedt ook een handige presentatie voor een collecte en een tekst voor een kerkblad/kerkapp. Je downloadt ze via de website van Tearfund.

logo omOperatie Mobilisatie

Partnerorganisaties in Marokko van Operatie Mobilisatie werken hard om de bewoners in de getroffen gebieden zo goed mogelijk bij te staan. Ze evalueren voortdurend wat de mensen het meest dringend nodig hebben, omdat de omstandigheden snel veranderen en ze de hulpverlening moeten aanpassen aan de beschikbare middelen.

CAMA Zending en UNIE-ABCMissie punt nu

Het zwaarst getroffen is een gebied in het Atlasgebergte dat zeer ontoegankelijk is. Via hun netwerken is CAMA Zending en Unie-ABC in direct contact met mensen die in dit gebied hulpverlenen. Zij brengen noodhulpgoederen vanuit de nabijgelegen steden naar het rampgebied.

Frontiers

Frontiers logo 330x220De teams van Frontiers hebben veel contacten met mensen uit de getroffen regio’s en zullen, naast noodhulp, op de lange termijn, vooral via deze relaties, boodschappers van zegen en hoop zijn. Net als na de aardbeving in Turkije en Syrië willen we onder meer ook helpen met de bouw van ‘schuilplaatsen’, stabiele noodaccommodaties. De mensen durven nauwelijks terug te keren naar hun onstabiele huizen uit angst voor verdere naschokken.

Wat is MissieNederland?

MissieNederland gelooft in de kerk, omdat de wereld een kerk nodig heeft die leven brengt. Als netwerk bieden we steeds weer een volgende stap om - samen met een geloofsgemeenschap - leven te brengen in de wereld. Ontdek hoe ook jij betrokken kunt raken!

Breng leven

Missen we nog iets?

Is jouw organisatie deelnemer van MissieNederland en hebben jullie ook een actie om de getroffenen in Marokko te helpen die hier niet vermeld staat? Stuur dan even een mailtje naar jiska@missienederland.nl Ben je geen deelnemer, maar wil je daar graag over in gesprek? Neem contact met ons op! 

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod vanuit de grootste christelijke alliantie van Nederland

bekijk alle toolkits

Toolkit_beeldmerk_grijs

MissieNederland gelooft dat Jezus de potentie heeft gegeven aan de kerk, zijn lichaam, om leven te brengen in de wereld. Met onze alliantie reiken we de kerk steeds weer een volgende stap aan om haar potentieel te verwezenlijken. Met onze KerkenToolkits helpen we je wegwijs te maken in het beschikbare aanbod van al onze alliantiepartners.

 

Gebed voor Israël en Gaza

Op 7 oktober pleegde Hamas een vreselijke aanslag op dorpen in het zuiden van Israël. Hierop is een oorlog in Gaza …
Lees verder

Herdenking slavernijverleden

Vanaf 1 juli 2023 t/m 1 juli 2024 is het officiële Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Verschillende partners van Mi…
Lees verder

Heel de schepping

Het evangelie is goed nieuws voor heel de schepping. Maar hoe geven we daar als kerk gestalte aan? Zijn wij ook goed nie…
Lees verder