Sla links over
Hoofdinhoud

Spreker zoeken

Sprekers voor de Week van Gebed

De Week van Gebed duurt van 20 t/m 27 januari 2019. Dit betekent dat er twee zondagen in de Week van Gebed zitten. Dat zijn dus kansen om aandacht te besteden aan de Week van Gebed in een kerkdienst. Maar hoe vul je die dienst in? Eén van de mogelijkheden is het boeken van een spreker rondom het thema van de Week van Gebed: Recht voor ogen. 

Het MissieNederland-netwerk kent diverse organisaties die een sprekerslijst aanbieden. Je kunt deze sprekers boeken voor een themadienst (of eventueel voor een gebedsbijeenkomst). Let op: het is wel van belang dat je zelf doorgeeft dat het om de Week van Gebed met het thema Recht voor ogen gaat. 

Hieronder zetten we de sprekerslijsten voor je op een rij:

Compassion

Compassion bevrijdt kinderen uit armoede in Jezus' naam. Ben je op zoek naar een spreker die vol passie spreekt over gerechtigheid en armoede? Iemand die met eigen ogen heeft gezien hoe armoede levens kapot maakt en daar bewogen over is? Dan ben je bij Compassion aan het juiste adres. 

Bekijk de sprekerslijst van Compassion

International Justice Mission (IJM)

IJM zet zich in om een einde te maken aan slavernij. Strijd tegen dit onrecht begint bij bewustwording van het onrecht waar juist de armsten van de wereld dagelijks mee te maken hebben. Daarom moedigt IJM je graag aan om een van hun sprekers te boeken. 

Bekijk de sprekerslijst van IJM

Micha Nederland

Micha Nederland komt op voor gerechtigheid. De organisatie verbindt, inspireert en activeert kerken en organisaties om actief christen te zijn in deze wereld. Jaarlijks organiseert dit netwerk ook een Micha Zondag. Hiervoor is een speciale sprekerslijst opgesteld. Maar ook Micha moedigt kerken van harte aan om ook op andere zondagen aandacht te geven aan gerechtigheid en hiervoor een van hun sprekers uit te nodigen. 

Boek een spreker van Micha

Open Doors

Open Doors-sprekers vertellen graag over de vervolgde kerk. Sprekers van Open Doors vertellen bijvoorbeeld over ontmoetingen die ze hebben gehad met vervolgende christenen. In verband met de veiligheid van deze sprekers deelt Open Doors niet wíe er op sprekerslijst staan. Wel kun je ze uitnodigen via hun website.

Nodig een spreker van Open Doors uit

Tear

Tear helpt mensen om zelf op te staan uit armoede en onrecht. Een Tear-spreker deelt vanuit zijn of haar bewogenheid verhalen over Gods hart voor gerechtigheid en armoede. De diverse sprekers van Tear hebben ieder hun eigen thema waarover ze spreken. 

Bekijk de sprekerslijst van Tear

World Vision

Zoek je iemand die met passie spreekt over hoe God kijkt naar nood kijkt en hoe wij met elkaar hoop kunnen brengen in het leven van kinderen? Dan kun je ook terecht bij World Vison. World Vision heeft als wens dat het leven van ieder kind helemaal tot bloei komt en zet zich hier voor in. 

Bekijk de sprekerslijst van World Vision

Is jouw organisatie ook deelnemer van MissieNederland, heeft gerechtigheid jullie hart, en heb je hiervoor een sprekerslijst beschikbaar? Laat het dan weten via janwillem@missienederland.nl