Sla links over
Hoofdinhoud

Gebedsbijeenkomsten organiseren tijdens de Week van Gebed

Organiseer zelf een gebedsbijeenkomst

Het hart van de Week van Gebed wordt gevormd door de bijeenkomsten die overal in het land gehouden worden. Veelal bijeenkomsten met meerdere kerken samen. Om deze bijeenkomsten te ondersteunen heeft MissieNederland samen met een aantal partners diverse materialen ontwikkeld.

Je vindt op deze pagina onder andere (informatie over):

Tips en inspiratie

Een oprecht gebed is geen trucje, maar bij het organiseren en leiden van een gebedsbijeenkomst kun je misschien wel wat tips en inspiratie gebruiken. Wij zetten een verzameling van tips en inspiratie voor het organiseren van een gebedsbijeenkomst voor je op een rijtje: 

Format voor bijeenkomsten (PowerPoint-presentatie + instructie)

Vertrek bij de organisatie van je bijeenkomst vanuit een handige structuur. Deze hebben we alvast voor je ontworpen door middel van een PowerPoint-presentatie met bijbehorende instructie. Ook dit jaar hopen we weer bij iedere bijeenkomst een werkvorm aan te reiken. 

In de PowerPoint-presentaties vind je onder andere suggesties voor de opbouw van de bijeenkomst, Bijbelteksten en instructies voor een werkvorm. De presentaties zijn gratis te downloaden. Maak je er gebruik van? Dan moedigen we je aan een gift te geven. 

Dit materiaal komt begin december beschikbaar. Klik hier om op de hoogte te blijven.

Programma's voor kerk- en kinderdiensten

Voor tijdens de kerkdienst is een liturgie ontwikkeld (te bestellen in de webshop). Je kunt overwegen om deze samen met andere kerken te organiseren, waardoor het écht een Week van Gebed voor de eenheid wordt.

Download de oecumenische viering of bestel deze

Kinderwerkpakket

Daarnaast ontwikkelt de Internationale Bijbelbond (IBB) samen met MissieNederland en de Raad van Kerken een kinderwerkpakket om te gebruiken in kinder(neven)diensten. Om een verbinding te maken tussen de reguliere dienst en de kinderdienst, is er ook een suggestie voor het kindermoment voorbereid. Dit pakket is nog niet beschikbaar.

Bidden met tieners en jongeren

Via hun eigen sociale mediakanalen (zoals Whatsapp, Instagram of YouTube) kunnen jeugdleiders (óf ouders) video's delen die speciaal gemaakt zijn bij het thema van de Week van Gebed. Dit gaat om Bijbelteksten, video's met een overdenking, challenges en gebedspunten. Door deze dynamische mix worden de tieners betrokken op een manier die bij hun leefwereld past. 

Wat betekent dit voor jou als coördinator?
  • Wijs jeugdleiders en ouders in (de betrokken) gemeente(s) op deze mogelijkheid
  • Stuur ze de link naar de pagina met materialen voor jeugd (klik op onderstaande link om deze pagina eerst zelf te bekijken)

Naar de materialen voor bidden met tieners

PrayerNight

Tijdens de PrayerNight bidden (tieners en) jongeren samen aan de hand van het thema van de Week van Gebed. Om jongeren te helpen bij het organiseren, ontwikkelden we een handboek en delen we enkele tips en werkvormen hoe je kunt bidden aan de hand van het jaarthema Buitengewoon. De PrayerNight vindt meestal plaats op de avond voorafgaand aan de Week van Gebed, 18 januari 2020.

Naar de materialen van de PrayerNight

Gebedsbijeenkomsten op de kaart

Staat jouw bijeenkomst al op de kaart? In aanloop naar de bijeenkomsten in januari zoeken mensen steeds vaker naar de plek om mee te kunnen doen met een gebedsbijeenkomst. Help ons deze kaart te vullen en vul de gegevens van jouw bijeenkomst in. Overleg met de coördinator van de gebedsweek wie de bijeenkomsten aanmeldt. 

Bijeenkomst toevoegen

Promoot de Week van Gebed

Met onderstaande materialen kun je plaatselijke bijeenkomsten onder de aandacht te brengen.

  • een flyer/poster in diverse formaten met bewerkbaar tekstvlak, waarop je zelf de bijeenkomsten kunt vermelden, om uit te delen of in openbare gelegenheden op te hangen.
  • digitale banner voor promotie op de website van je gemeente of gemeenten/gebedsorganisaties in de regio. (Laat de banner bijvoorbeeld verwijzen naar http://www.missienederland.nl/weekvangebed of naar een pagina op je eigen website.)
  • een persbericht om te versturen naar lokale media/kerkbladen
  • een PowerPoint-presentatie om te gebruiken als aankondiging in een viering
  • een kort motiverend artikel voor in het kerkblad

Download de bestanden uit het overzicht hieronder. 

Vragen?

Voor het bestellen en verzenden van de materialen van de Week van Gebed werkt MissieNederland samen met Kameel.nl (onderdeel Van A tot Zending). Heb je vragen over je bestelling? Neem dan contact op met Kameel. Klik hier voor contactinformatie.

Heb je inhoudelijke vragen over de Week van Gebed, neem dan contact op met relatiemanager Jan Willem Janse van MissieNederland.

Neem contact op met Jan Willem