Sla links over
Hoofdinhoud

Coördineer de Week van Gebed in jouw woonplaats of kerk

Coördineer de Week van Gebed

De Week van Gebed kun je zo groot en zo klein aanpakken als je zelf wilt. Zo doen er in Delft maar liefst achttien kerken mee. Maar of je nu met achttien kerken bent of met drie, de Week van Gebed vraagt om enige coördinatie. Op deze pagina geven je alle informatie die handig is voor coördinatoren van de Week van Gebed. 

Je vindt op deze pagina onder andere (informatie over):

Tips en inspiratie

Een oprecht gebed is geen trucje, maar bij het coördineren van de Week van Gebed kun je misschien wel wat tips en inspiratie gebruiken. Wij zetten een verzameling van tips en artikelen voor inspiratie op een rij.

Materialen bestellen

Met de materialen uit onze webshop bereid je je goed voor op de jaarlijkse gebedsweek. Zo vind je in deze webshop:

 • Een gebedsboekje met onderwerpen en gebedspunten voor 8 dagen (voor thuis of in de groep)
 • Een variant op het gebedsboekje met daaraan toegevoegd een liturgie voor een interkerkelijke samenkomst
 • Een speciale versie van het gebedsboekje voor kinderen (voor thuis of in de groep)
 • Posters ter promotie van de Week van Gebed
 • Gebedsarmbandjes om uit te delen (speciale link)

MissieNederland werkt samen met Kameel.nl. Hierdoor kan er sneller geleverd worden en blijven de verzendkosten laag. Tip: vanaf € 20,- betaal je geen verzendkosten. Zoek dus nog gerust even verder in de webshop als je bestelbedrag hieronder blijft. 

Ga naar de webshop

Gebedsbijeenkomsten organiseren

Voor het organiseren van gebedsbijeenkomsten biedt MissieNederland een PowerPoint-presentatie aan een een algemene handleiding. Daarnaast kunnen de bekende materialen zoals het gebedsboekje gebruikt worden. 

Wijs de organisatoren van de gebedsbijeenkomsten in jouw woonplaats op de pagina 'Organiseren bijeenkomsten'. Ook als je zelf een gebedsbijeenkomst organiseert, bevelen je van harte aan om ook deze pagina te bekijken. 

Organiseren bijeenkomsten

Programma's voor kerk- en kinderdiensten

Voor tijdens de kerkdienst is een liturgie ontwikkeld (te bestellen in de webshop). Je kunt overwegen om deze samen met andere kerken te organiseren, waardoor het écht een Week van Gebed voor de eenheid wordt.

Download de oecumenische viering of bestel deze

Kinderwerkpakket

Daarnaast ontwikkelt de Internationale Bijbelbond (IBB) samen met MissieNederland en de Raad van Kerken een kinderwerkpakket om te gebruiken in kinder(neven)diensten. Om een verbinding te maken tussen de reguliere dienst en de kinderdienst, is er ook een suggestie voor het kindermoment voorbereid. Dit pakket is nog niet beschikbaar.

Bidden met tieners en jongeren

Via hun eigen sociale mediakanalen (zoals Whatsapp, Instagram of YouTube) kunnen jeugdleiders (óf ouders) video's delen die speciaal gemaakt zijn bij het thema van de Week van Gebed. Dit gaat om Bijbelteksten, video's met een overdenking, challenges en gebedspunten. Door deze dynamische mix worden de tieners betrokken op een manier die bij hun leefwereld past. 

Wat betekent dit voor jou als coördinator?
 • Wijs jeugdleiders en ouders in (de betrokken) gemeente(s) op deze mogelijkheid
 • Stuur ze de link naar de pagina met materialen voor jeugd (klik op onderstaande link om deze pagina eerst zelf te bekijken)

Naar de materialen voor bidden met tieners

PrayerNight

Tijdens de PrayerNight bidden (tieners en) jongeren samen aan de hand van het thema van de Week van Gebed. Om jongeren te helpen bij het organiseren, ontwikkelden we een handboek en delen we enkele tips en werkvormen hoe je kunt bidden aan de hand van het jaarthema Buitengewoon. De PrayerNight vindt meestal plaats op de avond voorafgaand aan de Week van Gebed, 18 januari 2020.

Naar de materialen van de PrayerNight

Gebedsbijeenkomsten toevoegen op de kaart

Staan de activiteiten in jouw woonplaats al op de kaart? In aanloop naar de bijeenkomsten in januari zoeken mensen steeds vaker naar de plek om mee te kunnen doen met een gebedsbijeenkomst. Help ons deze kaart te vullen door en vul de gegevens van jouw woonplaats in.

Bijeenkomst toevoegen

Promoot de Week van Gebed

Met onderstaande materialen kun je plaatselijke bijeenkomsten onder de aandacht te brengen.

 • een flyer/poster in diverse formaten met bewerkbaar tekstvlak, waarop je zelf de bijeenkomsten kunt vermelden, om uit te delen of op te hangen 
 • digitale banner voor promotie op de website van je gemeente of gemeenten/gebedsorganisaties in de regio (laat de banner bijvoorbeeld verwijzen naar http://www.missienederland.nl/weekvangebed of naar een pagina op je eigen website)
 • een persbericht om te versturen naar lokale media/kerkbladen 
 • een PowerPoint-presentatie om te gebruiken als aankondiging in een viering
 • een kort motiverend artikel voor in het kerkblad

Download de bestanden uit het overzicht hieronder. 

Collecteer voor de Week van Gebed

Draag je de Week van Gebed een warm hart toe en wil je met jouw gemeente een bijdrage leveren aan de Week van Gebed? Collecteer dan voor de Week van Gebed of word deelnemer van MissieNederland.

 • Heb je een collecte gehouden? Het giftbedrag mag dan overgemaakt worden naar: NL26 INGB 0000 0044 02 ten name van Stichting MissieNederland. Vermeld erbij dat het een gift is voor de Week van Gebed, vermeld eventueel ook de naam van je gemeente erbij.

 • Het is ook mogelijk om als gemeente deelnemer te worden van het MissieNederland-netwerk, waardoor je de ontwikkeling van missionaire mogelijkheden voor de kerk in Nederland ondersteunt. Klik hier voor meer informatie.

Vragen?

Voor het bestellen en verzenden van de materialen van de Week van Gebed werkt MissieNederland samen met Kameel.nl (onderdeel Van A tot Zending). Heb je vragen over je bestelling? Neem dan contact op met Kameel. Klik hier voor contactinformatie.

Heb je inhoudelijke vragen over de Week van Gebed, neem dan contact op met relatiemanager Jan Willem Janse van MissieNederland.

Neem contact op met Jan Willem