Sla links over
Hoofdinhoud

Samen bidden tijdens de Week van Gebed

Week van Gebed

De Week van Gebed is een jaarlijks terugkerende week waarin christenen samen bidden. MissieNederland organiseert deze gebedsweek samen met de Raad van Kerken. De Raad van Kerken en MissieNederland kennen een lange gebedstraditie die teruggaat op initiatieven van ruim 150 jaar geleden. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. Afgelopen jaar hebben in Nederland naar schatting zo’n 200.000 mensen meegedaan met het initiatief.

Ik wil meedoen Locatie zoeken  Meer over de historie

» Snel naar: Handleidingen gebedsbijeenkomsten  Geven

De materialen zijn binnenkort te bestellen via de webshop. Uitlevering vindt plaats vanaf medio september.

Recht voor ogen

Van 20 tot en met 27 januari 2019 zette de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen het recht voor ogen. Met een concrete Bijbelse oproep scherpt de Week van Gebed je blik op recht en onrecht: zoek het recht en niets dan het recht.

De centrale Bijbeltekst van de Week van Gebed komt in 2019 uit het boek Deuteronomium 16 vers 10-20. Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht. Voor christenen in Indonesië is dat geen vreemde combinatie. Zij bereidden het materiaal dit jaar voor.

Lees meer over het thema

Meedoen aan de Week van Gebed

Er zijn diverse manieren waarop je aan de Week van Gebed kunt meedoen. Klik op de links voor meer informatie.

  • Organiseer een gebedsbijeenkomst
    Voor iedere dag in de Week van Gebed kun je een gebedsbijeenkomst organiseren. Hiervoor zijn diverse materialen ontwikkeld. Op deze pagina vind je alle tips en materialen voor het organiseren van een bijeenkomst. 

  • Woon een gebedsbijeenkomst bij
    Kijk op de kaart met gebedslocaties waar een bijeenkomst wordt georganiseerd in jouw omgeving. Doe mee met de bijeenkomst en bid zo samen met andere christenen tijdens de Week van Gebed. 

  • Meedoen met kinderen, tieners en jongeren
    Kinderen, tieners en jongeren doen volop mee aan de Week van Gebed. Bijvoorbeeld met het kindergebedsboekje, mooie Instagramverhalen en YouTube-video's voor tieners en de PrayerNight.