Sla links over
Hoofdinhoud

Samen bidden tijdens de Week van Gebed

Week van Gebed

In de jaarlijkse Week van Gebed voor de eenheid bidden christenen samen voor eenheid van christenen, voor de wijk én de wereld. MissieNederland organiseert deze gebedsweek samen met de Raad van Kerken. Deze gebedsbeweging van eenheid begon al ruim 150 jaar geleden. Naar schatting doen zo'n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief.

Ik wil meedoen Locatie zoeken  Meer over de historie

» Snel naar: Bestellen  Handleidingen gebedsbijeenkomsten  Geven

De materialen zijn binnenkort te bestellen via de webshop. Uitlevering vindt plaats vanaf medio september.

2020: Buitengewoon

Het buitengewone staat centraal tijdens de Week van Gebed voor de eenheid. Van 19 t/m 26 januari 2020 bidden we dagelijks aan de hand van het thema Buitengewoon. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed ons uit om te streven naar meer dan het gewone.

De centrale Bijbeltekst voor de gebedsweek komt in 2020 uit het laatste deel van het boek Handelingen, hoofdstuk 27 vanaf vers 18 tot hoofdstuk 28 vers 10. Hierin is te lezen hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta, en daar met buitengewone vriendelijkheid opgevangen worden. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Op 10 februari wordt deze gebeurtenis nog altijd door de christenen op Malta herdacht en gevierd. Zij hebben dit jaar het materiaal voor de gebedsweek voorbereid.

Lees meer over het thema

Meedoen aan de Week van Gebed

Er zijn diverse manieren waarop je aan de Week van Gebed kunt meedoen. Klik op de links voor meer informatie.

  • Organiseer een gebedsbijeenkomst
    Voor iedere dag in de Week van Gebed kun je een gebedsbijeenkomst organiseren. Hiervoor zijn diverse materialen ontwikkeld. Op deze pagina vind je alle tips en materialen voor het organiseren van een bijeenkomst. 

  • Woon een gebedsbijeenkomst bij
    Kijk op de kaart met gebedslocaties waar een bijeenkomst wordt georganiseerd in jouw omgeving. Doe mee met de bijeenkomst en bid zo samen met andere christenen tijdens de Week van Gebed. 

  • Meedoen met kinderen, tieners en jongeren
    Kinderen, tieners en jongeren doen volop mee aan de Week van Gebed. Bijvoorbeeld met het kindergebedsboekje, mooie Instagramverhalen en YouTube-video's voor tieners en de PrayerNight.