Week-van-de-Opvoeding

Zondag-van-de-geloofsopvoeding

Van 4 tot en met 10 oktober vindt de jaarlijkse Week van de Opvoeding plaats met als thema: Vertel eens... Ook dit jaar roept het MissieNederland-netwerk kerken op om in deze week extra aandacht te hebben voor hun rol in het mede-opvoeden van kinderen in en om hun geloofsgemeenschap. Organiseer een activitiet, bemoedig ouders uit je gemeenschap of vier samen als gemeenschap de ZOndag van de Geloofsopvoeding. Diverse aangesloten organisaties uit het MissieNederland-netwerk bieden inspirerende materialen aan om tijdens deze weeken de rest van het jaar aan de slag te gaan met het thema opvoeden.

Thema 2021: Vertel eens...

Martine-Versteeg.pngIn het thema van de Week van de Opvoeding 2021 klinkt de echo van Psalm 78.  ...onze ouders hebben het ons verteld. Wij willen het onze kinderen niet onthouden.
Maar wat als dat vertellen stokt?

Lees het hele artikel

Tips en materialen voor 2021

speech bubble RGB - Wide purple 1 geel tekst.png

Kleurplaat en korting op boeken

De Wonderwolk heeft een speciale Week van de Opvoeding-actie. Download de kleurplaat over de ontwikkeling van het jong kind, naar aanleiding van het boek Samen op ontdekkingsreis. Een leuk cadeautje voor ouders in jouw gemeente. Samen op Ontdekkingsreis is het opvoedboek voor christelijke ouders van jonge kinderen vol praktische tips en creatieve ideeën. Tijdens de Week van de Opvoeding worden alle bestellingen via de webshop van de Wonderwolk gratis verzonden! 

Meer informatie

Rondom het Kind speech bubble RGB tip 2.png

Groei (in opvoeding)

GroeiMagazine  van de Internationale Bijbel Bond (IBB) laat al ruim twintig jaar de Bijbel spreken! Met een frisse uitstraling en scherpe artikelen daagt GroeiMagazine je uit om een discipel van Jezus Christus te zijn. De GroeiMagazine editie van dit najaar sluit aan bij het thema van de Week van de Opvoeding: Vertel eens...

Meer informatie

Tip 3.png

Friendshipcards

Youth with a Mission Heidebeek (YWAM-Heidebeek) ontwikkelde de Friendshipcards. Een kaartspel bedoelt om de communicatie in het gezin en jeugdgroep te versterken. Het kaartspel versterkt niet alleen de relatie, maar helpt bij het oplossen van conflicten. 

Meer informatie

Tip 4.png

Preekschets voor de Zondag van de Geloofsopvoeding

10 oktober (de zondag in de Week van de Opvoeding) is het de Zondag van de Geloofsopvoeding. CGJO ontwikkelt een preekschets passend bij het thema van de Week van de Opvoeding. Binnenkort is deze te vinden op hun website. 

Meer informatie

tip5.png

Kindermoment

Geef tijdens Zondag van de Geloofsopvoeding aandacht aan het thema opvoeden met een kindermoment. Kinderwerk Eropuit! ontwikkelt voor de Zondag van de Geloofsopvoeding een kindermoment die aansluit bij het thema van de Week van de Opvoeding: Vertel eens...

Binnenkort meer informatie hier

tip 6.png

Vertel eens.... vraagkaartjes

Wakker het gesprek aan tussen de generaties in jouw gemeente met de vraagkaartjes van  HGJB, Jong Protestant en Mijn Kerk. De vraagkaarten sluiten aan bij het thema van de Week van de Opvoeding en brengt jong en oud met elkaar in gesprek. Leuk als activiteit in je gemeente of geef ze cadeau aan de gezinnen in jouw gemeente. Meer informatie volgt binnenkort.

tip 7.png

Online Workshop

Ga het (geloofs)gesprek aan met kinderen en tieners. HGJB biedt in we de Week van de Opvoeding op 7 november een online workshop rond dit thema. Hoe ga je in jouw gesprekken een tandje dieper? Wat zijn goede vragen?

Ontdek meer

tip 8.png

Kliederkerk Doeboek

Ken jij de Kliederkerk Doeboeken al? Een leuk cadeau voor de gezinnen in jouw gemeente! Er was al eerder een zomerse editie rond het verhaal van Naäman. Rond de Week van de Opveoding komt Kliederkerk met een Doeboek wat aansluit bij de Week van de Opvoeding. Meer informatie volgt.

tip 9.png

Deel jouw activiteiten op sociale media

Doe jij mee met de Week van de Opvoeding? Deel jouw activiteit via sociale media met de hashtag #wvdo2021 #verteleens Zo creeren we in en om de Week van de Opvoeding nog meer bewustwording rond onze gezamenlijke rol als (mede)opvoeders van de volgende generaties. 

Binnenkort meer...

Binnenkort kun je hier nog meer tips verwachten. Zo'n dertien organisaties uit het MissieNederland-netwerk doen mee en ontwikkelen op dit moment materialen passend bij de Week van de Opvoeding 2021.

Bekijk ook de tips en materialen van vorig jaar!

Logo Rondom het Kind.pngHet netwerk Rondom het Kind wil de partnerschap in het opvoeden tussen de geloofsgemeenschap en het gezin versterken. Dit doet het netwerk door het thema samenwerken in de geloofsopvoeding steeds weer te agenderen en die samenwerking te stimuleren, zodat gemeenten geinspireerd worden om samen met ouders kinderen tot bloei te brengen. 

Lees verder