Sla links over
Hoofdinhoud

Toerusting voor thuisfrontteams

Toerusting voor thuisfrontteams

Zendingswerkers in het buitenland ondervinden vaak veel steun van hun thuisfrontteam (voorheen: thuisfrontcommissie/tfc) in Nederland. Deze groep mensen staat om hen heen voor zowel praktische als mentale steun.

Als thuisfrontteam komt er heel wat op je af, zoals vragen over financiën, contact met de achterban, en niet in de laatste plaats geestelijke en mentale zorg voor de zendeling. MissieNederland organiseert (samen met een aantal zendingsorganisaties) jaarlijks een dag om deze teams op weg te helpen in hun belangrijke taak. Dit is de toerustingsdag voor thuisfrontteams. Binnenkort vind je hier de informatie over de toerustingsdag van 2020.

Een bezoeker van een vorige editie:

"Ik zou het zeker aanbevelen voor leden van elk thuisfrontteam. Mij sprak vooral aan dat de workshops die ik heb gevolgd, werden geleid door mensen die uit ervaring spraken (nl. vanuit wat het is om zendeling te zijn en een thuisfront te hebben). Ik heb enorm genoten van de speeddate en de opdrachten die je tijdens de workshops samen moest doen, hierdoor heb ik e-mailadressen uitgewisseld met mensen en ik denk dat we elkaar mogelijk nog kunnen helpen in de toekomst. Als thuisfrontteam zit je regelmatig bij elkaar om dingen uit te denken, en vaak zeggen we tegen elkaar: hier zullen toch ook andere teams tegenaanlopen, hoe doen zij dat eigenlijk?! Deels heeft de toerustingsdag hieraan meegeholpen. De penningmeester heeft bijvoorbeeld nu contact met een collega-penningmeester. Heel goed en fijn dat we ook de opdracht kregen om samen te bidden."

Ervaring uitwisselen

Wil je wel ervaringen uitwisselen met andere teams? Word dan lid van de (besloten) Facebookgroep. Wat komt er allemaal kijken bij het uitzenden van missionaire werkers? En wat is de rol van de betrokken organisatie, het thuisfront en evt. externe partners?

Overig materiaal

  • Bekijk hier de bibliotheek met artikelen over (het ondersteunen van) zending
  • Klik hier voor een gratis download met een raamwerk voor uitzending en begeleiding van missionair werkers (Microsoft Excel).