Sla links over
Hoofdinhoud

Studiedag

Studiedag over omgaan met man-/vrouwbeelden in de kerk

Het netwerk Vrouwentheologen van MissieNederland organiseert op vrijdag 10 november de studiedag ‘Een nieuwe beeldenstorm’. Dorina Nauta: “In de kerk komen we regelmatig stereotypen van de man en de vrouw tegen. Deze beelden doen geen recht aan wie de ander is. Het is nodig om ons bewust te worden waar deze beelden op gebaseerd zijn en hoe deze ons handelen beïnvloeden.”

Programma

Drs. Rinke van Hell geeft een praktisch theologisch perspectief op de manier waarop rolpatronen in de kerk én in de populaire cultuur elkaar wederzijds legitimeren. Aan de hand van de ‘zwijgteksten’ laat drs. Jan Wessels (algemeen secretaris MissieNederland) zien of en hoe man/vrouwbeelden zijn veranderd en hoe ze de uitleg van de Bijbel bepalen. Naast de lezingen bestaat het programma uit diverse workshops en een rondetafelgesprek. Hierbij schuift onder andere cultuurtheoloog dr. Frank G. Bosman aan.

Doelgroep

De studiedag is bedoeld voor iedereen die nadenkt over de rol van mannen en vrouwen in de kerk en zoekt naar nieuwe perspectieven. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom. De studiedag vindt plaats in Amersfoort. 

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.