Sla links over
Hoofdinhoud

Gebedsbijeenkomsten organiseren tijdens de Week van Gebed

Organiseer zelf een gebedsbijeenkomst

Het hart van de Week van Gebed wordt gevormd door de bijeenkomsten die overal in het land gehouden worden. Veelal bijeenkomsten met meerdere kerken samen. Om deze bijeenkomsten te ondersteunen heeft MissieNederland samen met een aantal partners diverse materialen ontwikkeld.

Je vindt op deze pagina onder andere (informatie over):

Tips en inspiratie

Een oprecht gebed is geen trucje, maar bij het organiseren en leiden van een gebedsbijeenkomst kun je misschien wel wat tips en inspiratie gebruiken. Wij zetten een verzameling van tips en inspiratie voor het organiseren van een gebedsbijeenkomst voor je op een rijtje: 

Format voor bijeenkomsten (PowerPoint-presentatie + instructie)

Vertrek bij de organisatie van je bijeenkomst vanuit een handige structuur. Deze hebben we alvast voor je ontworpen door middel van een PowerPoint-presentatie met bijbehorende instructie. Nieuw dit jaar is dat we de gebedsbijeenkomsten samen hebben gemaakt met diverse christelijke organisaties die nauw verbonden zijn met het thema 'Recht door zee'. 

In de PowerPoint-presentaties vind je onder andere de Bijbelteksten en concrete gebedspunten rondom het dagthema. De presentaties zijn dit jaar gratis te downloaden.

Daarnaast hebben we ook alle gebedspunten beschikbaar gemaakt in één overzichtelijk document, en bieden we in samenwerking met Dagelijkse Broodkruimels een gedicht aan voor iedere dag.

Programma's voor kerk- en kinderdiensten

Voor tijdens de kerkdienst is een liturgie ontwikkeld (te bestellen in de webshop) en online te downloaden. Je kunt overwegen om deze samen met andere kerken te organiseren.

Kinderwerkpakket

Daarnaast heeft de Internationale Bijbelbond (IBB) samen met MissieNederland een kinderwerkpakket 'Samen ontdekken: Vrij om te vieren' ontwikkeld voor een intergenerationele dienst of kinder(neven)diensten. 

Gebedsbijeenkomsten op de kaart

Staat jouw bijeenkomst al op de kaart? In aanloop naar de bijeenkomsten in januari zoeken mensen steeds vaker naar de plek om mee te kunnen doen met een gebedsbijeenkomst. Help ons deze kaart te vullen en vul de gegevens van jouw bijeenkomst in. Overleg met de coördinator van de gebedsweek wie de bijeenkomsten aanmeldt. 

Bijeenkomst toevoegen

Promoot je gebedsbijeenkomst

Met onderstaande materialen kun je plaatselijke bijeenkomsten onder de aandacht te brengen.

  • een flyer/poster met leeg tekstvlak, waarop u zelf de bijeenkomsten kunt vermelden, om uit te delen of in openbare gelegenheden op te hangen.
  • digitale banner voor promotie op de website van uw gemeente of gemeenten/gebedsorganisaties in uw regio. (Laat de banner verwijzen naar http://www.missienederland.nl/weekvangebed)
  • digitale profielafbeelding geschikt om bijvoorbeeld te gebruiken als profielafbeelding op facebook of twitter.
  • een persbericht om te versturen naar lokale media/kerkbladen (Word-bestand)
  • een kort motiverend artikel voor in uw kerkblad (Word-bestand)

PrayerNight

Er is voor 2018 helaas geen nieuw materiaal ontwikkeld voor de PrayerNight (de gebedsavond voor tieners). Wel kan er inspiratie worden opgedaan vanuit het tienergebedsboekje. Het thema hiervan is 'No Longer Slaves'.

Vragen?

Voor het bestellen en verzenden van de materialen van de Week van Gebed werkt MissieNederland samen met Kameel.nl (onderdeel Van A tot Zending). Heb je vragen over je bestelling? Neem dan contact op met Kameel. Klik hier voor contactinformatie.

Heb je inhoudelijke vragen over de Week van Gebed, neem dan contact op met relatiemanager Jan Willem Janse van MissieNederland.

Neem contact op met Jan Willem