Sla links over
Hoofdinhoud

Gebedsbijeenkomsten organiseren tijdens de Week van Gebed

Organiseer zelf een gebedsbijeenkomst

Het hart van de Week van Gebed wordt gevormd door de bijeenkomsten die overal in het land gehouden worden. Veelal bijeenkomsten met meerdere kerken samen. Om deze bijeenkomsten te ondersteunen heeft MissieNederland samen met een aantal partners diverse materialen ontwikkeld.

Je vindt op deze pagina onder andere (informatie over):

Tips en inspiratie

Een oprecht gebed is geen trucje, maar bij het organiseren en leiden van een gebedsbijeenkomst kun je misschien wel wat tips en inspiratie gebruiken. Wij zetten een verzameling van tips en inspiratie voor het organiseren van een gebedsbijeenkomst voor je op een rijtje: 

Format voor bijeenkomsten (PowerPoint-presentatie + instructie)

Vertrek bij de organisatie van je bijeenkomst vanuit een handige structuur. Deze hebben we alvast voor je ontworpen door middel van een PowerPoint-sjabloon met bijbehorende instructie/handleiding. 

Je kunt zelf je bijeenkomst invullen met mogelijke liederen. Hiervoor vind je binnenkort een lijst.

Dit materiaal komt beschikbaar in het najaar van 2018. Klik hier om op de hoogte te blijven.

Programma's voor kerk- en kinderdiensten

Voor tijdens de kerkdienst is een liturgie ontwikkeld (te bestellen in de webshop). Je kunt overwegen om deze samen met andere kerken te organiseren, waardoor het écht een Week van Gebed voor de eenheid wordt.

Download de oecumenische viering of bestel deze

Kinderwerkpakket

Daarnaast ontwikkelt de Internationale Bijbelbond (IBB) samen met MissieNederland en de Raad van Kerken een kinderwerkpakket' om te gebruiken in kinder(neven)diensten. 

Dit materiaal komt halverwege oktober beschikbaar. Klik hier om op de hoogte te blijven.

Gebedsbijeenkomsten op de kaart

Staat jouw bijeenkomst al op de kaart? In aanloop naar de bijeenkomsten in januari zoeken mensen steeds vaker naar de plek om mee te kunnen doen met een gebedsbijeenkomst. Help ons deze kaart te vullen en vul de gegevens van jouw bijeenkomst in. Overleg met de coördinator van de gebedsweek wie de bijeenkomsten aanmeldt. 

Bijeenkomst toevoegen

Promoot de Week van Gebed

Met onderstaande materialen kun je plaatselijke bijeenkomsten onder de aandacht te brengen.

  • een flyer/poster in diverse formaten met bewerkbaar tekstvlak, waarop je zelf de bijeenkomsten kunt vermelden, om uit te delen of in openbare gelegenheden op te hangen.
  • digitale banner voor promotie op de website van je gemeente of gemeenten/gebedsorganisaties in de regio. (Laat de banner bijvoorbeeld verwijzen naar http://www.missienederland.nl/weekvangebed of naar een pagina op je eigen website.)
  • een persbericht om te versturen naar lokale media/kerkbladen
  • een PowerPoint-presentatie om te gebruiken als aankondiging in een viering
  • een kort motiverend artikel voor in het kerkblad

Download de bestanden uit het overzicht hieronder. 

PrayerNight

Er is helaas nog niets bekend over de PrayerNight 2019 (de gebedsavond voor tieners). 

Klik hier om op de hoogte te worden gehouden van ontwikkelingen.

Vragen?

Voor het bestellen en verzenden van de materialen van de Week van Gebed werkt MissieNederland samen met Kameel.nl (onderdeel Van A tot Zending). Heb je vragen over je bestelling? Neem dan contact op met Kameel. Klik hier voor contactinformatie.

Heb je inhoudelijke vragen over de Week van Gebed, neem dan contact op met relatiemanager Jan Willem Janse van MissieNederland.

Neem contact op met Jan Willem