Sla links over
Hoofdinhoud

Micha Zondag

Micha Zondag is dit jaar op 20 oktober 2019. Het materiaal voor deze editie komt later dit jaar online. Organiseert jouw gemeente de Micha Zondag op een andere datum? Dat kan ook. Het materiaal van de Micha Zondag is geschikt gemaakt om het hele kerkelijke seizoen te gebruiken. 

Thema seizoen 2018/2019

Materiële armoede of rijkdom staan vaak in een omgekeerd verband met geestelijke armoede of rijkdom. Dat zet aan tot denken over kapitalisme, consumptie en uitbuiting. Micha Zondag stelt daarom het thema ‘Rijk raakt Arm en Arm raakt Rijk’ centraal in 2018-2019. Om zo kerken en christenen in Nederland bewust te maken van rijkdom en armoede. Goed en recht doen aan arm en rijk gaat verder dan een maandelijkse donatie. Het vraagt om een levenshouding. Lees hier verder over het thema.

Doe mee

Elke gemeente kan meedoen met Micha Zondag. Dat kan op de speciale zondag (20 oktober 2019). We leggen sinds september 2017 echter minder nadruk op deze ene dag en benadrukken dat elke zondag een Micha Zondag kan zijn. Door aan te sluiten bij het jaarthema 2018-2019 van Micha Nederland is het makkelijker om bijvoorbeeld de Micha Cursus te betrekken. Meld je gemeente hier aan. Dan blijf je op de hoogte van alle acties en themamaterialen rondom de Micha Zondag.

www.michazondag.nl