Sla links over

Hoofdinhoud

Stilte voor missionair werkers

Stilte-missionaire-werkersdonderdag 30 juli 2015 10:27

Als je Gods boodschap uitdraagt, moet je zelf gevuld blijven, anders geef je jezelf leeg. Maar hoe doe je dat, stil worden en gevuld raken? Vier tips van stiltetrainer Mirjam van der Vegt.

 

 

1. Ga terug naar de oorsprong van je passie

In de hectiek van alle dag vergeten we vaak wat onze oorsprong is. Terwijl we zelf steeds verder van onze oorsprong afraken, proberen we anderen bij de bron te brengen. Dat werkt natuurlijk averechts. Ga rustig zitten en schrijf eens voor jezelf op wat jouw oorspronkelijke motieven waren om missionair werk te gaan doen. Schrijf daarna op wat je belemmert om te genieten van de activiteiten. Breng alles wat je hebt opgeschreven bij God en word stil. Wat heeft Hij hierover te zeggen?

2. De test: voel je je opgejaagd of rustig?

Neem een ogenblik de tijd om je lichaam, ziel en geest gewaar te worden. Hoe is je ademhaling? Voel je je opgejaagd en verdroogd of rustig en doordrenkt van de Geest? Als je je opgejaagd en verdroogd voelt, is het hoog tijd je spons een tijd onder te dompelen in de Bron. Anders loop je de kans dat je scheurt, net zoals een droge spons dat doet.

3. Neem afstand en zie God

Als je een activiteit of het werk op het zendingsveld moeilijk kunt loslaten, neem dan juist wat meer afstand. Geef God de ruimte om voor je uit te lopen op plekken waar je nog niet eerder bent geweest.

4. Reinig je lichaam, ziel en geest

In Jozua 3 moesten de Israëlieten zich reinigen voordat God het wonder zou laten zien. Bij reinigen denken wij vaak aan geestelijke zaken, maar ook ons lichaam mag gereinigd worden van stress en onrust. Reinig je ziel en geest door de rotzooi in de stilte boven te laten komen, op te ruimen en je te laten vullen met Gods waarheid. Besteed ook aandacht aan je lijf. Doeners kunnen hun lichaam nog wel eens als gebruiksvoorwerp behandelen. Maar het is een prachtige tempel die onderhoud vereist. Ga vervolgens vernieuwd op weg!

Mirjam van der Vegt
Auteur en stiltetrainer

www.mirjamvandervegt.nl 

Labels
Kerk naar buiten > Evangelisatie > Visie & beleid

« Terug naar Home