Sla links over

Hoofdinhoud

Hoe besteed je meer aandacht aan relaties in de kerk? 7 tips

7-tips-optie1donderdag 31 maart 2016 13:46

Hoe zorg je ervoor dat (huwelijkse) relaties structureel aandacht krijgen binnen je gemeente? MssieNederland zet een aantal tips op een rij.

.

.

Tip 1 - Ambassadeurs

Zoek een stel in de gemeente met passie voor relaties, dat ‘ambassadeur’ wil worden voor gezonde huwelijken binnen de gemeente en bereid is dit onderwerp steeds weer op de kaart te zetten.

Tip 2 – Preken en verwerken

Integreer het thema relaties in je gemeente. Dit kan bijvoorbeeld door hier in preken, huiskringen/themagroepen en het gemeenteblad aandacht aan te besteden.

Tip 3 - Liefdesspecial

Organiseer een liefdesspecial. Denk aan een workshop, bijvoorbeeld over de DISC-partnerrelaties of een filmavond gericht op de liefde.

Tip 4 - Buddies

Regel dat elk stel dat gaat trouwen gesprekken krijgt met een echtpaar dat al een tijdje getrouwd is. Gewoon om ervaringen uit te wisselen. Geef daarnaast de mogelijkheid om een voorbereidingscursus te volgen, een goede investering vooraf.

Tip 5 - Relatieweekend

Kijk eens wat de mogelijkheden zijn voor een weekendje weg voor stellen uit de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de organisaties Ruimte voor je Relatie, Protestants Marriage Encounter en Jeugd met een Opdracht. Of nodig een spreker uit over een specifiek onderwerp rondom relaties.

Tip 6 - Relatiecursus

Organiseer een cursus in je gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de Marriage Course. Een leuke laagdrempelige cursus, die iedereen aan te raden is.

Tip 7 - Voorbidders

Zoek toegewijde voorbidders die de huwelijken binnen de gemeente voor Gods troon blijven brengen en bij wie eventueel concrete gebedspunten ingediend kunnen worden.

Minella van Bergeijk
Coördinator van Marriage Course Nederland

Overgenomen uit IDEAZ, praktijkblad van MissieNederland over missionaire gemeenteopbouw. Kijk voor een abonnement op www.missienederland.nl/ideaz

 

 

Labels
Geestelijk leven > Pastoraat > Vraagstukken

« Terug naar Home