Sla links over

Hoofdinhoud

Loopbaanadvies Missionair Pionieren helpt je verder

Loopbaanadviesdagwoensdag 06 maart 2013 11:00

Arie Maasland geeft leiding aan ICF Apeldoorn, een multiculturele gemeente in de wijk Zevenhuizen. Eerder volgde hij de Loopbaanadviesdag Missionair Pionieren (LAMP).

.
.
.
Waarom koos deze gemeentestichter ervoor loopbaanadvies in te winnen? Arie Maasland: “Het leek me prettig eens een min of meer objectieve beoordeling te krijgen van mijn kwaliteiten en van hoe ik die het beste kan inzetten. Ook hoopte ik dat de dag me handvatten zou geven om keuzes te maken voor mijn toekomst op langere termijn.”

Persoonlijk advies

De ruggengraat van de Loopbaanadviesdag is een ‘360-graden feedback’. De kandidaat en een aantal mensen in zijn of haar directe omgeving vullen deze vragenlijst vooraf in. De vragen zijn gebaseerd op een set vaardigheden die is ontwikkeld met een grote groep pioniers in Nederland. Ook vult de kandidaat een persoonlijkheidstest in en passeren diverse opdrachten, waaronder rollenspellen de revue. Gedurende de dag worden de resultaten besproken en krijgt de deelnemer een persoonlijk advies.

Vaardigheden

Maasland: “Het was een plezierige dag. In een ontspannen sfeer werd doelgericht gewerkt om zicht te krijgen op onze vaardigheden. De opdrachten waren gevarieerd en inhoudsvol. Ook het kleinschalige karakter (zes deelnemers) was prettig.
Het leukst vond ik om met de andere deelnemers te discussiëren over een uit het leven gegrepen casus die met gemeentestichting te maken had, waarbij steeds nieuwe informatie werd toegevoegd. Analyseren en visievormen ligt me wel; ik kon ook profiteren van beleidsmatig inzicht dat ik de achterliggende jaren in de praktijk heb opgedaan.”

Evenwichtige beoordeling

Heeft de dag ook iets opgeleverd? “Het rapport sloot grotendeels aan bij het beeld dat ik al had. Misschien omdat ik toch al veel over mezelf heb nagedacht – ook dankzij diverse coachingstrajecten. Een van de opmerkingen die ik achteraf kreeg, was dat ik waarschijnlijk goed in een coachende rol zou kunnen functioneren, ook voor andere gemeentestichters. Voor mezelf had ik dit ook al wel bedacht en de feedback is een mooie stimulans om deze optie voor de langere termijn serieus te nemen.

Ik kan de dag zeker aanbevelen, bijvoorbeeld aan personen die nog niet of nog niet lang in het missionaire veld actief zijn. Wie wil dat nu niet: een evenwichtige beoordeling van mensen die al jaren in dit werkveld meelopen! Het kan je helpen verder je weg te vinden en je capaciteiten zo vruchtbaar mogelijk in te zetten.”

Aanmelding

Voor actuele informatie over de inhoud, kosten en aanmelding van de Loopbaanadviesdag kunt u contact opnemen met Martin de Jong, relatiemanager bij MissieNederland.

www.missienederland.nl/lamp

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Loopbaanadviesdag informatie89.3 kBapplication/pdfdownload
Labels
Kerk naar buiten > Gemeentestichting > Visie en beleid

« Terug naar Home