Sla links over

Hoofdinhoud

Aantal keer gelezen94

Je buurt uitnodigen voor Kerkproeverij op Burendag

Kerkproeverij-logo.jpg

Het concept van Kerkproeverij is heel eenvoudig: jij en de leden van jouw geloofsgemeenschap worden uitgedaagd om een ander uit te nodigen eens te proeven aan een kerkdienst. Het vereist weinig organisatie, maar wel een bewustzijn dat we soms nog wel wat mogen groeien met uitnodigen. Omdat Kerkproeverij dit jaar in hetzelfde weekend valt als Burendag, is dát misschien wel een mooie kans om te oefenen.

Misschien doet jouw buurt ook wel mee met de Burendag. Voor jouzelf is dat een kans om in gesprek te gaan met buren en te vragen naar hun overige weekendplannen. Je kunt gemakkelijk delen dat je van plan bent om de wekelijkse kerkdienst te bezoeken en vragen of ze het interessant vinden om eens mee te gaan. Het is natuurlijk mooi als je ook anderen uit je gemeente op deze kans wijst. Het is daarbij natuurlijk niet de bedoeling om te pas en te onpas de Burendag met jouw agenda te beïnvloeden. De ontmoeting staat centraal. Het mooiste is als je met een biddend hart aftast: wie van mijn buurtgenoten kan/mag ik uitnodigen?

Als je er meer van wilt maken

Je kunt als geloofsgemeenschap natuurlijk ook zelf activiteiten op Burendag organiseren. Misschien maak je er wel een echte ‘proeverij’ van. Deze activiteiten kun je ook toevoegen op de website van Burendag zelf. Voor workshops en eventuele andere activiteiten stelt het Oranjefonds geld beschikbaar. Kijk voor de voorwaarden op www.burendag.nl

Aanmelden Kerkproeverij

Doet jouw gemeente mee met Kerkproeverij? Vergeet je dan niet aan te melden op www.kerkproeverij.nl en ontvang - zolang de voorraad strekt - een gratis spandoek. 

« Terug