Sla links over

Hoofdinhoud

Ik buig om recht te doen

martin de jong.jpgmaandag 03 oktober 2016 16:30

Als pionier van de Protestantse Kerk in Amsterdam ben ik betrokken bij een gemeentestichting in het stadsdeel Nieuw-West. Twee maanden geleden openden we er een Parenthouse. Twee geschakelde huizen speciaal bedoeld voor mensen die in een scheiding verwikkeld zijn en wel wat hulp kunnen gebruiken. We zagen dat daar grote behoefte aan was.

Er is plek voor acht bewoners en kinderen kunnen er makkelijk op bezoek komen.

Het gaat me aan mijn hart om te zien hoe zeer kinderen slachtoffer kunnen zijn van de hoogoplopende ruzies van hun ouders. Een stuk onrecht waar ik me heel verdrietig en machteloos over kan voelen.

Via iets eenvoudigs als het Parenthouse kunnen we gelukkig iets betekenen. In korte tijd hebben we al veel volwassenen en kinderen kunnen helpen. De time out die het huis biedt creëert rust aan beide kanten en dat komt de kinderen alleen maar ten goede. We zien om naar mensen in de rottigste tijd van hun leven en buigen zo onrecht om. Inmiddels zijn meer steden geïnteresseerd in het concept. Hoopvol!

Op Micha Zondag (16 oktober) spreek ik in de Tituskapel in Amsterdam. We gaan het hebben over kansen die je als kerkelijke gemeente om bij te dragen rechtvaardiger samenleving. Een belangrijk project dat ik onder de aandacht zal brengen is het Parenthouse. Doet uw kerk ook mee aan de Micha Zondag? Kijk op www.michanederland.nl/zondag naar de mogelijkheden. 

Martin de Jong
Relatiemanager MissieNederland en pionier in Amsterdam-Nieuw-West

“Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.” Micha 6:8

Labels
Kerk naar buiten > Diaconaat > Praktijkvoorbeelden

« Terug naar Home