Sla links over

Hoofdinhoud

Lausanne-conferentie over zorg voor de schepping

Hagenpreek Coelhorst - credit Elco Messelink.jpgdinsdag 30 augustus 2016 11:52

Van 7–10 november komen theologen, kerkleiders, wetenschappers en belangstellenden uit heel Europa samen voor een conferentie over de missie van de kerk in zorg voor de schepping. Deze Lausanne-conferentie heeft tot doel om kerkleiders toe te rusten en pioniers op dit gebied te ondersteunen met visievorming.

Europa staat voor tal van milieu-gerelateerde uitdagingen: massale migratie uit gebieden die getroffen zijn door conflicten en klimaatverandering; de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie; overconsumptie, afval en gezondheid; de relatie tussen landbouw, visserij en bescherming van biodiversiteit. De EU speelt bovendien een belangrijke rol bij mondiale onderhandelingen over handel, het gebruik van voorraden, natuurbehoud, milieuwetgeving en klimaatverandering.

Het is van cruciaal belang dat Europese christenen de Bijbelse boodschap over onze verantwoordelijkheid voor Gods aarde integreren in hun leven met God. Zorg voor de schepping hoort bij het hart van het evangelie en is van vitaal belang voor de geloofwaardigheid van een christelijk getuigenis in Europa. Daarom willen wij u uitnodigen voor deze belangrijke conferentie, bijeengeroepen door de Lausanne Beweging en de Evangelische Alliantie (WEA). De conferentie zal worden gehouden in Torremolinos, Spanje. Interesse? Stuur een mailtje naar A Rocha Nederland (nederland@arocha.org) en u ontvangt meer informatie.

Labels
Kerk & Samenleving > Theologische & ethische vraagstukken > Gerechtigheid & duurzaamheid

« Terug naar Home