Sla links over

Hoofdinhoud

6 tips om de 40 dagen door te komen

brood.jpgdonderdag 18 februari 2016 19:54

Je kunt er tegenwoordig ook in protestantse kring niet meer om heen: De 40 dagen zijn begonnen. Weet je niet zo goed wat je ermee moet? Lees dan deze tips!

..

.
Niet op FB

Zet het in elk geval niet op Facebook als je aan het vasten bent. Wat zei Jezus ook alweer? "Let op dat jullie de gerechtigheid niet beoefenen voor de ogen van de mensen, alleen om door hen gezien te worden.”

Stimulans

In deze tijd komen er talloze vormen van bijbelstudie, meditatie en gebed voorbij. Zie het als een uitgelezen kans om dingen uit te proberen en te ontdekken wat bij jou past.

Bezoek The Psalm Project

'P(s)alm Pasen’ is een unieke paasviering waarbij het lezen van het paasverhaal wordt afgewisseld met psalmarrangementen van The Psalm Project. Ook via het luisteren naar muziek kun je je goed voorbereiden en bezinnen op Pasen. Gratis kaarten via www.zingenindekerk.nl

Micha Light

Speciaal voor de 40-dagen tijd schreef Micha Nederland met Kerk in Actie een ‘lightversie’ van de Micha Cursus. Deze versie bestaat uit twee avonden waarin je op zoek gaat naar de praktische invulling van goed en recht doen, op weg naar Goede Vrijdag en Pasen. Te downloaden via: http://www.michanederland.nl/40dagentijd/

Een goede daad

Door je geloof in praktijk te brengen, ben je ook bezig met de dingen van ‘boven’. Koop eens wat vaker een straatkrant, neem tijd voor gesprekken met je buurman/vrouw, stuur een kaart naar iemand die dat kan gebruiken of bak een cake voor je schoonmoeder.

Opstaan

Ieder jaar geeft Tear een scheurkalender uit met elke dag een inspirerende meditatie en doe-opdrachten. Dit jaar is de titel ‘40 dagen opstaan’. Ook via de mail kun je elke dag een meditatie ontvangen. Speciaal voor tieners heeft Tear een spannende dagelijkse videoserie gemaakt: Opstaan
www.tear.nl/verhalen-en-nieuws/lees-mee-met-veertig-dagen-opstaan

MissieNederland

Meer tips, inspiratie en ondersteuning ontvangen? Neem dan een abonnement op IDEAZ, het praktijkblad van MissieNederland over missionaire gemeenteopbouw. 

Labels
Geestelijk leven > Discipelschap > Visie en beleid

« Terug naar Home