Sla links over

Hoofdinhoud

Moeite met bijbellezen? 5 tips

moeite met bijbellezen - 5 tips.jpgdonderdag 10 december 2015 16:18

Dagelijks bijbellezen staat onder druk. In veel huishoudens is het niet langer een vast ritueel. Maar om God te kennen is bijbellezen essentieel. MissieNederland geeft 5 tips om het wat makkelijker te maken.


Lezen met kleurpotloden

Ben je creatief aangelegd, leg dan eens een schetsboekje naast je Bijbel. Lees het bijbelgedeelte van je leesrooster door en schrijf het vers op dat er voor je uitspringt. Bepaalde woorden kun je meer accent geven dan andere, sommige woorden kun je vervangen door kleine tekeningetjes. Dit kun je ook doen in een meerjarendagboek als One line a day.

Als een verhaal

Om de lijn van de Bijbel goed te begrijpen en de context van bepaalde teksten is het goed om bijbelboeken ook in hun geheel te lezen. Het geldt niet voor elk boek, maar sommige boeken kun je heel goed in één keer als een verhaal lezen. Kies daarvoor een toegankelijke vertaling of een vertelling als The Message.

Bijbel in vogelvlucht

Om in groepsverband de grote lijn van de Bijbel weer even op te frissen is de cursus De Bijbel in vogelvlucht een aanrader. Je luistert niet alleen, maar doet zelf actief mee, zodat je de informatie spelenderwijs opslaat. Aan de hand van gebaren leer je de historische lijn van het Oude of Nieuwe Testament uit je hoofd. Ook geschikt voor kinderen!

Luisteren

Zoek een audio-bijbel en zet hem op je telefoon. Luister zo in trein of auto hele bijbelboeken af. Kies je een andere vertaling of taal, dan zal het nog meer gaan leven.

Zet een bijbeltekst om in emoticons

Probeer nadat je een bijbelgedeelte hebt gelezen, eens een samenvatting te geven door middel van emoticons op je telefoon. Door aan de slag te gaan met bijbelteksten blijven ze langer hangen.

MissieNederland

2016 is uitgeroepen tot Bijbeljaar. Op de website van Refo500 staat een overzicht van allerlei activiteiten.

Labels
Geestelijk leven > Bijbelstudie > Vraagstukken

« Terug naar Home