Sla links over

Hoofdinhoud

5 lessen van Europese pioniers

Foto 12 pioniers.jpgdonderdag 19 november 2015 18:05

In 2015 verscheen bij MissieNederland het boekje ‘Praten met Pioniers’. Lees nu vast 5 lessen van Europese gemeentestichters.
.

1. ‘Gewoon’ bijbellezen

Hoewel kerkdiensten een grote rol kunnen spelen bij evangelisatie is het veel belangrijker om gewoon de Bijbel te lezen met zoekers.

2. Verschillende niveau’s

Zorg ervoor dat mensen die in contact komen met je gemeente op verschillende niveaus kunnen instappen. Dat betekent niet alleen christelijk gekleurde activiteiten organiseren, maar ook bijvoorbeeld sport en spel en culturele activiteiten.

3.Waardeer je partners

Begin bij je levenspartner, dan je medeplanter, je team, je vrienden in de buurt en de kerken die je steunen. Besefdat zij essentieel zijn voor het welslagen van je gemeente. Zorg ervoor dat je niet laks wordt in het onderhouden van deze relaties.

4. Wederzijds leren

Besef dat de mensen op wie je je richt jou ook iets te leren kunnen hebben. Die wetenschap helpt om de kloof met je doelgroep te overbruggen.

5. Zorg heel goed voor jezelf

Neem tijden van rust en bezinning. Doe dingen waar je weer energie van krijgt. Lekker sporten helpt je door een moeilijke periode.

Bestel ‘Praten voor pioniers’ voor maar €6,95 in de webshop van MissieNederland.

 

Labels
Kerk naar buiten > Gemeentestichting > Praktijkvoorbeelden

« Terug naar Home