Sla links over

Hoofdinhoud

5 tips om als kerk beter aan te sluiten bij de buurt

5 tips om als kerk aan te sluiten bij de buurt.JPGvrijdag 16 oktober 2015 13:28

Hoe leg je op een leuke manier contacten in de wijk? IDEAZ geeft 5 tips. Prik die christelijke bubbel door en word vrienden met de buren!

.

.

1. Zie mensen als potentiële vriend

Je houding is erg belangrijk. Wat een afknapper is het als iemand alleen maar uitnodigingen voor kerkelijke activiteiten door de brievenbus gooit. Wees oprecht geïnteresseerd in mensen en zie ze niet enkel als potentiële bekeerling. Ga ook in op hun uitnodigingen!

2. Geef aandacht aan de kleine dingen

Breng een kaartje als er iets te vieren valt of als er iemand ziek is. De eenzaamheid is groot in Nederland. Iemand die oprechte belangstelling voor je heeft, is voor steeds meer mensen iets heel bijzonders. Zorg dat je je buren kent! En laat je ook door hen troosten en opbeuren in moeilijke tijden.

3. Sluit aan bij wat er al gebeurt

Vraag eens in het buurthuis waar ze hulp bij kunnen gebruiken of waar behoefte aan is. Christenen in Utrecht zijn op die manier begonnen met een wekelijkse warme maaltijd voor de buurt.

4. Wees niet alleen op zondag kerk

Een kerk heeft zoveel meer te bieden dan een dienst op zondagmorgen. Wat voor mensen bevolken jouw buurt? Organiseer iets voor (en met!) de verschillende doelgroepen: opvoedtrainingen, een speelochtend voor peuters, een bejaardenbingo, of een voetbalmiddag.

5. Kom waar de mensen zijn

Elke buurt kent wel een gemeenschappelijk ontmoetingspunt. Doe mee aan activiteiten die anderen organiseren, of regel zelf een barbecue of spelletjesmiddag.

IDEAZ, praktijkblad voor missionaire gemeenteopbouw van MissieNederland.

Labels
Kerk naar buiten > Evangelisatie > Visie & beleid

« Terug naar Home