Sla links over

Hoofdinhoud

5 tips om je tekort aan jeugdleiders aan te vullen

puppetsDEF.jpgzaterdag 04 juli 2015 13:16

Is het gelukt om de jeugdwerkvacatures voor het nieuwe seizoen te vullen? Of zit je nog met wat gaten? MissieNederland geeft tips om het eens anders te bekijken.

1. Maak je jeugdwerk aantrekkelijker voor mannen

Deel je groep maandelijks (of vaker) op in meiden- en jongensgroepen. Ga stoere dingen doen met de jongens (zagen, timmeren, slootje springen en worstelen) en vraag daar mannen voor.

2. Kinderwerk is missionair werk

Veel kerken willen missionair zijn. Juist in de kerk zijn behoorlijk wat mensen die nog geen bewuste keuze hebben gemaakt om christen te zijn: de kinderen! Vraag hier de beste mensen voor.

3. Pas de functieomschrijving aan

Zeg dat je zoekt naar verhalenvertellers, crea bea’s en sportinstructeurs in plaats van kinder- en jeugdwerkers. Grote kans dat meer mensen zich aangesproken voelen.

4. Interkerkelijk jeugdwerk

Organiseer kinder- en jeugdactiviteiten samen met andere kerken in jouw buurt. Elke kerk hoeft dan maar een paar jeugdleiders aan te leveren en samen kun je veel meer.

5. Huur een professional in

Een professionele jeugdwerker is zo gek nog niet. Hij of zij kan niet alleen het jeugdwerk op een eigentijdse manier op poten zetten, maar heeft ook ervaring met het werven van nieuwe jeugdwerkers. Kijk bijvoorbeeld eens bij Youth for Christ, JOP of de HGJB

MissieNederland

Op zoek naar meer tips? Neem een abonnement op IDEAZ, het praktijkblad over missionair gemeente zijn van MissieNederland.

Labels
Jeugdwerk > Jeugdwerkers > Jeugdwerkers werven

« Terug naar Home