Sla links over

Hoofdinhoud

Zomer? 5 tips om ook als kerk te ontspannen

Playing_Lambs_01.jpgvrijdag 26 juni 2015 13:37

Voor veel kerken is het best een kunst om de boel een beetje draaiende te houden in de zomerweken. MissieNederland geeft vijf tips om van je zwakte je kracht te maken.

.

.
1. Kom mee naar buiten allemaal

Vervang de zondagochtenddienst voor een boswandeling. Houd halt op een open plek voor een kop koffie met wat lekkers, een potje voetbal en eventueel een heuse hagenpreek.

2. Uitjes voor thuisblijvers

Organiseer voor mensen die niet op vakantie kunnen extra uitjes. Bijvoorbeeld een stranddag in eigen huis. Zand op de vloer, schoenen uit en genieten maar. Een busreisje naar een park of andere attractie is natuurlijk ook zo geregeld. 

3. Eredienst summer style

Vervang de preek door een korter praatje, bijvoorbeeld een TED talk, en laat vervolgens iedereen zelf kiezen voor een verwerking. Jammen met muziekinstrumenten, knutselen, praten of (buiten) sporten.

4. Zalige zondagschool

Knip een film in vijf delen en laat de kinderen iedere week één deel zien.
Kieper een zak snoep op tafel en besteed de ochtend aan het bespreken van hoe zoet snoep eigenlijk is. En of het Woord van God ook zo zoet voor ons is. Of maak zwart scheerschuim, spuit het op tafel en bespreek hoe zonde aan je kan blijven kleven.

5. Sluit de deuren

Dit is misschien wel de meest extreme tip, maar er zijn kerken die het doen. Sluit de deuren voor een aantal weken en geef zo iedereen een vakantie. Moedig gemeenteleden aan om eens bij buurgemeenten te gaan kijken.

www.missienederland.nl

Labels
Gemeenteopbouw > Praktische organisatie > Kerkdienst

« Terug naar Home