Sla links over

Hoofdinhoud

Aantal keer gelezen302

Gemeentestichting Maastricht

Sint-Servaasbrug_Maastricht.jpg

Tjerk van Dijk en zijn vrouw verhuisden vier jaar geleden met twee andere koppels naar de wijk Wittenvrouwenveld in Maastricht. Doel: een eenvoudige missionaire gemeenschap starten.

Tjerk van Dijk: “Wat we doen is niet heel bijzonder. We doen de normale dingen, maar hebben bij alles heel bewust de intentie om het evangelie te delen. Het gaat dus vooral om de manier waarop je iets doet. Als je thuiskomt van een lange werkdag wil je misschien op de bank ploffen en ongestoord de Champions League kijken. Nu denk ik als ik thuiskom: ook hier is het Koninkrijk van God van toepassing. Ik nodig daarom iemand uit die geen christen is en we kijken samen. Belangrijk is dat hij op zo’n manier in ons netwerk komt. Een andere keer kan ik hem dan eens uitnodigen voor een wandeling met de groep.

Ik ben er helemaal open in dat ik Jezus volg. Het is ook prima als iemand daar niets mee heeft. De drempel is heel laag om bij de gemeenschap te horen, maar heel hoog als iemand ‘ja’ zegt tegen Jezus. We vinden het belangrijk dat die mensen dan ook echt discipel worden en daar hoort zelfs zending bij. Zo zijn wij samen met een Maastrichtse vrouw, die tot geloof gekomen was, vanuit Wittenvrouwenveld weer uitgezonden om in Blauwdorp een nieuwe gemeenschap te vormen.

Het is een creatieve zoektocht om de gemeentestichting verder vorm te geven. Onze missie is om reproduceerbare gemeenschappen te bouwen die worden geleid door de mensen hier. Om die reden is eenvoud belangrijk. Het is steeds weer de uitdaging om voor die eenvoud te kiezen.”

Overgenomen uit IDEA 3-2011 (nu IDEAZ), magazine voor missionaire gemeenteopbouw van MissieNederland. Kijk op www.missienederland.nl/ideaz voor een abonnement. 

Kernwoorden: Gemeentestichting, evangelisatie

« Terug

Archief > 2011 > december