Sla links over

Hoofdinhoud

Aantal keer gelezen308

Gebedswinkel Woerden

gebedswinkel.png

Jan Wolsheimer, voorganger van de Cama Parousia gemeente in Woerden startte drie jaar geleden een gebedswinkel in het centrum van Woerden.

Jan Wolsheimer: “Na drie jaar is het gewoon druk in de Gebedswinkel. Er is een vrij grote groep van vaste bezoekers. Dat zijn mensen waar Jesaja het al over had: de armen, verdrukten enzovoorts. Heel natuurlijk zijn we met deze groep in aanraking gekomen. Het zijn goede bekenden van ons geworden. Volgens mij zijn we als kerk echt wel in staat om authentieke relaties aan te gaan met niet-christenen, het probleem is dat we te druk zijn met kerk-zijn.

Drie jaar lang hebben we in de Gebedswinkel voornamelijk geluisterd, onze tong eraf gebeten en niet de ‘evangelische cd’ afgespeeld. Nu kunnen we een stap dieper gaan. Een keer per week komen er nu bijvoorbeeld mensen bij elkaar om bijbelstudie te doen. Er zijn mensen tot geloof gekomen, gedoopt en in de gemeente geïntegreerd. Tegelijkertijd is er een soort schaduwgemeente aan het ontstaan van mensen die niet in de kerk passen. En dat is weer een katalysator voor verandering in onze gemeente. We willen ons meer kunnen richten op de samenleving. Daartoe starten we in de gemeente enkele missiegroepen. We zitten nu midden in een proces van overgang. Van een consumentistische gemeenschap veranderen we in een intentionele: je bent van harte welkom om direct actief mee te doen.”

www.degebedswinkel.nl

Overgenomen uit IDEA 3-2011 (nu IDEAZ), magazine voor missionaire gemeenteopbouw van MissieNederland. Kijk voor een abonnement op www.missienederland.nl/ideaz.

Kernwoorden: Gemeentestichting, evangelisatie, gebedswinkel

« Terug

Archief > 2011 > december