Sla links over
Hoofdinhoud

Studieochtend: Schreeuwen uit de diepte

zaterdag 21 april 2018 00:00

 Datum/Tijd: zaterdag 21 april 2018, 9:00 tot zaterdag 21 april 2018, 14:00
 Thema: Ruimte voor gebrokenheid in de liturgie
 Organisatie: Evangelische Theologische Faculteit, Leuven
 Locatie: ETF Leuven
 Kosten € 25 (incl. koffie en lunch)

 Email:

info@etf.edu
 Website: https://www.etf.edu/event/diepte/
 Toelichting

Dr. Léon van Ommen zal spreken over omgaan met lijden: verschillende coping-strategieën die wijzelf en onze medechristenen gebruiken en hoe de liturgie die al dan niet ondersteunt. We bestuderen enkele Bijbelse figuren en hoe die met hun lijden en dat van hun volk omgingen. Speciale aandacht krijgt het genre van de klacht en het protest, een genre waar we in de eredienst vaak voor terugschrikken. Wat is een christelijke, liturgische manier om te protesteren?

Tijdens de workshop maken we een analyse van onze eigen liturgische tradities en hoe lijden, pijn en verdriet daarin tot uiting komt. We gaan op zoek naar liturgische stilte en liturgische woorden die ons helpen om uitdrukking te geven aan wat ons met stomheid geslagen heeft. Zo maken we een begin met onze eigen ‘toolbox’ om in de liturgie te schreeuwen en te zwijgen.

We sluiten de studiedag af met een korte viering waarin het thema lijden en gebrokenheid centraal staat en enkele tools worden ervaren die tijdens de lezing of workshops aan bod kwamen.

Labels

« Terug