Sla links over
Hoofdinhoud

Over Jeugdwerker: Met je hoofd in de wolken en je voeten in de klei | INNOV8-event

Jeugdwerker: Met je hoofd in de wolken en je voeten in de klei | INNOV8-event

Ben jij als jeugdwerker een idealist of een realist? Wat als je als professional in een gemeente werkt met een totaal andere geloofsbeleving? Of je bent met een mooie droom voor het jeugdwerk aan de slag krijgt de kritiek dat er niet genoeg jongeren in de kerkdienst zitten. Je wilt investeren ouders en geloofsopvoeding, maar je bent vooral bezig met het blussen van brandjes en oplossen van conflicten tussen vrijwilligers. Waar droom je van en waar loop je tegenaan? Wie ben jij als jeugdwerker en hoe sta je in je werk? 

Het zijn maar een paar voorbeelden die de spanning tussen visie en realiteit in het jeugdwerk laten zien. Herkenbaar? Kom 26 oktober naar het INNOV8-event Jeugdwerker: met je hoofd in de wolken en je voeten in de klei. 

Programma 
In de praktijk van kerkvernieuwing en gemeentestichtingswerk is de spanning tussen visie en praktijk dagelijkse realiteit. We kunnen veel leren van de pioniers die bijna letterlijk met hun voeten in de modder staan. Ronnie Zuidam deelt de lessen vanuit de gemeentepioniers. Hij is werkzaam als coördinator Ondersteuning Gemeenten bij de Protestantse Kerk en al jarenlang verantwoordelijk voor de leergemeenschap van pioniers. 

Vanuit jouw persoonlijke spanningsveld ga je aan de slag in de werksessie. Tirza Roor en Hans Sikkema van LEF Navigators begeleiden dit proces. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van processen bij leiders in het jeugdwerk, waarbij ze je helpen bij je pijn of passie. Pijn wanneer je jeugdwerk niet loopt zoals je zou willen. Passie wanneer je weet dat er meer te vinden is.
Aan het eind van de middag ga je naar huis met handvatten om als professional in het spanningsveld tussen dromen en de realiteit van het werken in een kerk, een buurt of een christelijke organisatie.

En natuurlijk ontmoet je ook collegajeugdwerkers uit het netwerk om uit te wisselen en van elkaar te leren! 

INNOV8

INNOV8 is het netwerk voor professionals in het christelijk jeugdwerk. Kinder- en jeugdwerkers, docenten, studenten en predikanten ontmoeten elkaar. Hierdoor leer je je ‘collega’ jeugdwerkers kennen, deel je kennis met elkaar, werk je vaker samen en kun je elkaar meer steunen in het jeugdwerk. Binnen het professionele christelijke jeugdwerk is een brede variëteit aan vormen, visies, doelgroepen en achtergronden te vinden. In het netwerk ontmoeten die verschillen elkaar en wordt samenwerking gestimuleerd. Hierdoor leren we van elkaar!

Samen verlangen we naar plekken waar kinderen en jongeren zicht thuis voelen en in aanraking komen met Gods woord.

Als netwerk ontmoeten we elkaar in een besloten Facebookgroep, tijdens een tweejaarlijkse conferentie, Re-Search & Re-Act studiedag of INNOV8-events. 

Programma van INNOV8-conferentie 'POP-UP'

Op donderdag 26 oktober:
12:30 - 13:00 Inloop en ontmoeting
13:00 - 13:15 Opening
13:15 - 13:45 Wat is jouw spanningsveld?
13:45 - 14:15 Keynote 'Lessons learned van pioniers' door Ronnie Zuidam Door Zuidam, R.
14:30 - 15:00 Praktijkverhaal
15:00 - 16:00 Werksessie met procesbegeleiding door LEF Navigators Door Roor, T.A., Sikkema, H.A.
16:00 - 17:00 Netwerkborrel
17:00 - 17:01 Afsluiting

Lees meer over het programma

Prijzen

De kortingskaarten zijn alleen geldig voor mensen die werkzaam zijn bij een deelnemende organisatie of deelnemende gemeente van het MissieNederland netwerk of de persoonlijke deelnemers. 

Van harte welkom. 
Registreer je met je persoonlijk account.

Neem voor meer informatie contact op met Dorina Nauta