Sla links over
Hoofdinhoud

Stap uit je bubbel!

Jan-Wessels.pngdonderdag 18 mei 2017 12:46

“Joh, weet je, ik heb altijd massa’s vrienden en kennissen gehad”. Je kunt je er iets bij voorstellen. Ze is midden 30, single en staat vol in het leven. Maar ze kende niemand die kon vertellen wie Jezus is. Toen kwam The Passion naar haar stad. Over uit je bubbel stappen gesproken!

Nee, ze had helemaal niks met de EO, maar ze vond het wel interessant. Zo stond ze daar ineens tussen al die duizenden mensen in Rotterdam bij de Erasmusbrug en werd ze geraakt door het verhaal.

De drempel van de kerk is nog steeds erg hoog voor haar, maar door de Alpha-cursus heeft ze er nieuwe vrienden bijgekregen. Om de week komen ze bij elkaar om de Bijbel te lezen, samen te bidden, te eten en leuke dingen te doen.

Ongelooflijk, dat er in Nederland mensen zijn, die geen enkele christen persoonlijk kennen! Blijkbaar leven we zo in een bubbel! Durf jij eruit te komen? Mensen met Jezus in contact brengen? Nee, u/jij hoeft ze niet te bekeren. Dat doet Hij wel. In de kerk of daarbuiten. Maar wie legt het eerste contact? Wie nodigt hen uit? Nee niet per se naar een kerkdienst, maar om met de Opgestane in contact te komen.

En als ze niet willen…? Even goede vrienden, toch? Het gaat uiteindelijk niet om succes, maar om trouw!

Drs. Jan Wessels
Senior relatiemanager bij MissieNederland

« Terug naar het blogoverzicht