Sla links over
Hoofdinhoud

Stay Human

Personeel - EA-EZA - Foto Niek Stam -2857.jpgmaandag 18 juli 2016 13:57

Het aantal vluchtelingen dat een asielaanvraag doet in Nederland is de afgelopen maanden aanzienlijk gedaald. Ook de aandacht in de media voor de instroom van vluchtelingen is sterk afgenomen. Dit betekent echter niet dat ònze aandacht voor dit onderwerp moet verslappen.

Vanuit MissieNederland ondersteun ik de campagne Stay Human. Deze campagne wil laten zien dat er in Nederland – ondanks zorgen en vragen - meer dan genoeg draagvlak is om vluchtelingen een waardige opvang te bieden.

We willen samen met Stay Human een beweging in gang zetten die zich inzet voor vluchtelingen. De campagne wil zowel bezorgdheid én barmhartigheid, angst én naastenliefde voor het voetlicht brengen en bespreekbaar maken. Op een website verzamelen we initiatieven die als het ware antwoord geven op de vragen die in de samenleving leven.

In Amsterdam ben ik persoonlijk betrokken bij het wel en wee van een groep christen-asielzoekers en LHBT’ers uit voornamelijk Syrië. Ook deze groep is op zoek naar veiligheid en geborgenheid. In de praktijk blijkt dit verre van eenvoudig in de diverse opvangcentra. Geweld en intimidatie zijn aan de orde van de dag. Een goede oplossing hiervoor vinden is complex. Help ook mee om het geluid van Stay Human zo breed mogelijk te verspreiden. www.stayhuman.nu

Martin de Jong
Relatiemanager MissieNederland

« Terug naar het blogoverzicht