Sla links over
Hoofdinhoud

Definitief JA voor fusie EA – EZA

maandag 17 juni 2013 14:05

Maandagmiddag 17 juni 2013 hebben de EZA-deelnemers in hun laatste officiële raadsvergadering positief gestemd ten aanzien van de fusie tussen EA en de EZA. In de daarop volgende bestuursvergaderingen van beide koepels is de fusie bekrachtigd. Aan de fusie ligt een gezamenlijk verlangen ten grondslag om de Kerk in de volle breedte te ondersteunen in haar missionaire roeping in binnen- en buitenland.

De fusie wordt op 1 juli geformaliseerd door de nieuwe statuten te laten passeren bij de notaris. Dan wordt ook de nieuwe bestuurssamenstelling bekendgemaakt. De voorlopige naam van de nieuwe organisatie is EA-EZA. Adri Veldwijk en Jan Wessels vormen samen de tweehoofdige collegiale directie. In april betrokken we al een gezamenlijk pand in Driebergen. De praktische en organisatorische veranderingen die nodig zijn om daadwerkelijk als één organisatie te opereren zullen we in de tweede helft van het jaar stapsgewijs doorvoeren.

Aan de daadwerkelijke fusie is een proces voorafgegaan van onderzoek en verkenning. Exact een jaar geleden legden de directies van beide koepelorganisaties aan hun besturen een plan voor om de haalbaarheid voor de fusie te onderzoeken.

Klik hier voor het officiële persbericht

« Terug