Sla links over
Hoofdinhoud

EA-Helixprijs naar Joop Gankema

2013-06-07 16.14.38donderdag 23 mei 2013 11:39

De Evangelische Alliantie (EA) heeft de Helixprijs in 2013 toegekend aan Joop Gankema voor de visionaire wijze waarop hij al ruim vijftien jaar leiding geeft aan stichting Opwekking. In die periode is de stichting uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke vernieuwingsbewegingen in de Nederlandse kerken. Naast visie op geestelijke vernieuwing in de Kerk als geheel, en de rol van leiders in de kerk daarbij, gaat zijn hart ook uit naar kinderen en hun opvoeding in het geloof.
De EA reikt de prijs jaarlijks uit om bemoedigende initiatieven op het gebied van missionaire gemeenteopbouw voor het voetlicht te brengen.

Zijn brede visie gaat gepaard met een onvermoeid ijveren voor het verbinden van mensen uit allerlei tradities. Dit komt volop tot uiting tijdens de jaarlijkse Pinksterconferentie waar alle leeftijden en denominaties vertegenwoordigd zijn. Gankema was ook een van de sleutelfiguren in de beweging ‘Wij kiezen voor Eenheid’ die afgelopen oktober haar hoogtepunt bereikte in een landelijke ontmoetingsdag op het malieveld.

EA-directeur Jan Wessels leerde Gankema kennen als een integer mens: “Recht door zee en zonder kapsones deelt hij zijn dromen met bisschoppen en politieke leiders, maar hij weet ook jongeren aan zich te binden. Zijn passie voor God, voor mensen en voor de Kerk als Lichaam van Christus komen uit wanneer hij spreekt. Zending, evangelisatie, diaconaat, jeugdwerk – bij hem hoort het allemaal bij elkaar en bij het getuige zijn van Zijn Heer. Tegelijkertijd heeft en houdt hij oog voor de veelkleurigheid van dat getuigenis.”

Joop Gankema heeft de prijs tijdens het EA-deelnemerscongres op 7 juni in ontvangst genomen.

« Terug