Sla links over
Hoofdinhoud

Start campagne We love our youth worker

logo weloveouryouthworker hartdonderdag 07 februari 2013 15:47

Op 8 februari was de aftrap van de campagne We love our youth worker. Hiermee wil de Evangelische Alliantie (EA) kerken handvatten bieden voor goed werkgeverschap voor hun jeugdwerker.

De noodzaak hiervoor bleek uit een onderzoek in 2010 (in opdracht van de werkgroep Jeugd van de EA) waaruit naar voren kwam dat weliswaar steeds meer kerken en gemeenten een jeugdwerker in dienst hebben, maar dat veel van hen maar kort in dienst blijven. Binnen het INNOV8-netwerk voor profs in christelijk jeugdwerk komt dit thema regelmatig aan de orde.

Zeven beloften
De basis van de campagne is een brochure die zeven beloften bevat van de kerk aan de jeugdwerker op het gebied van werkstructuur, professionaliteit, geestelijk leven, werkgeverschap, scholing en training, vrije tijd en waardering.
De tekst van de brochure is geschreven door Henrike de Gier (jeugwerker CGK-Bethelkerk Veenendaal, docent JongerenWerkersOpleiding De Wittenberg) en André Maliepaard (jeugdwerker NGK-Ede en teamleider NGJ).

Op 15 juni 2013 volgt er een studiemiddag voor zowel de jeugdwerker als de leidinggevende. Tijdens deze middag investeren zij in de onderlinge werkrelatie en gaan ze aan de slag met een werkplan.
Vanaf de zomer 2013 kunnen kerken/gemeenten laten weten dat ze meedoen met de campagne ‘We love our youth worker’. Een kerk belooft dan officieel dat ze het komende seizoen aan minimaal twee van de zeven beloften gaat werken en geeft ook aan hoe ze dat gaat doen.

Het ontstaan van de campagne
Het idee voor de campagne We love our Youth Worker ontstond in 2007 onder jeugdwerkers in Engeland. De lancering in 2009 was direct een enorm succes. In de zomer van 2011 startte de campagne in de Verenigde Staten en snel erna volgde Canada.
In 2012 startte onder leiding van de EA de vertaling van het materiaal naar de Nederlandse situatie.  De droom van de initiatiefnemers is dat alle kerken wereldwijd, ook degene die hun jeugdwerkers al goed steunen, zich geholpen voelen door de campagne.

Bestel hier de brochure

« Terug