Sla links over
Hoofdinhoud

EA-Helixprijs 2012 aan Rudolf Setz

zaterdag 09 juni 2012 09:58

De Evangelische Alliantie (EA) heeft vrijdag 8 juni de Helixprijs 2012 uitgereikt aan Rudolf Setz voor zijn baanbrekend missionair werk in Nederland. Setz ziet nieuwe kansen voor de kerk en weet daarvoor mensen te mobiliseren en inspireren. Hij stond onder meer aan de wieg van organisaties als Stichting Present en Nederland Zoekt…. De EA reikt de prijs jaarlijks uit om bemoedigende initiatieven op het gebied van missionaire gemeenteopbouw voor het voetlicht te brengen.

Rudolf Setz stond onder meer aan de basis en opbouw van Stichting Present. Een voor Nederland nieuw concept bedoeld om een brug te slaan tussen allerlei (groepen van) vrijwilligers en concrete hulpvragen van mensen in de buurt. Inmiddels is Present uitgegroeid tot een landelijk netwerk van meer dan vijftig lokale stichtingen.
Sinds 2010 richt Setz zich vanuit de nieuwe stichting  'Nederland Zoekt ...'. voornamelijk op het opzetten en ontwikkelen van een netwerk van kleinschalige christelijke gemeenschappen op basis van discipelschap, zogenaamde ‘missional communities’.

“Beide initiatieven inspireren christenen en kerken om getuigen van Jezus Christus te zijn in hun directe omgeving. Daarmee sluit zijn werk naadloos aan bij de doelstelling van de EA om kerken te helpen hun missionaire identiteit en roeping in de Nederlandse context te verstaan en uit te oefenen. Het mooie van Rudolf is ook dat hij niet bang is om zelf de handen uit de mouwen te steken en met zijn voeten in de modder te staan. Zo is hij zelf intensief betrokken bij 'Assen zoekt ...'” aldus Jan Wessels, directeur van de Evangelische Alliantie.

Bekijk hier de uitreiking

« Terug