Sla links over
Hoofdinhoud

Rondom het Kind bundelt christelijke initiatieven voor de Week van de Opvoeding

Logo-Rondom-het-Kind-(web).pngvrijdag 04 oktober 2019 18:05

Diverse christelijke organisaties hebben hun krachten gebundeld onder de naam Rondom het Kind om inzichtelijk te maken wat er aan initiatieven zijn op het gebied van (geloofs)opvoeding. Hierbij sluiten zij aan bij de Week van de Opvoeding van 7 tot en met 13 oktober.

De Week van de Opvoeding, een jaarlijks initiatief vanuit Centrum voor Jeugd en Gezin, wil met het jaarthema Hand in hand benadrukken dat je als ouders niet alleen staat in de opvoeding. Er zijn andere partners in de opvoeding, zoals school, familie, vrienden, sportvereniging en meer. Rondom het Kind wil kerken wijzen op hun rol als partner in de opvoeding. Juist omdat je kind christelijk opvoeden best een uitdaging is in een tijd waarin geloven niet meer vanzelfsprekend is.

Initiatieven op een rij

Daarom heeft Rondom het Kind in haar eerste nieuwsbrief een verzameling gemaakt van christelijke initiatieven die aansluiten bij de Week van de Opvoeding. Zo krijgen kerken tientallen ideeën hoe zij hun gezinnen kunnen ondersteunen in de opvoeding.

Rondom het Kind

Rondom het Kind is een beweging die kinderen tot bloei wil brengen als kinderen van God. Dit doet Rondom het Kind door kerkgemeenschappen te wijzen en te helpen in hun ondersteunende taak aan de gezinnen in en om hun geloofsgemeenschappen. 

Rondom het Kind wil voor kerken inzichtelijk maken wat er is aan materiaal en middelen om gezinnen te ondersteunen. Daarnaast wil Rondom het Kind een netwerk zijn waarin kennis en expertise op het gebeid van geloofsopvoeding versterkt en verrijkt wordt. Zo prikkelen wij onszelf als organisaties, kerken en gezinnen om na te denken over wat in de 21e eeuw nodig is om je kind in geloof op te voeden.

Registreren voor de nieuwsbrief kan hier.

« Terug