Sla links over
Hoofdinhoud

Melding datalek

vrijdag 21 december 2018 16:29

Op 20 december is onze organisatie het slachtoffer geworden van een hacker die inbreuk heeft gemaakt op onze database. Hierdoor zijn gebruikersnamen en een versleutelde versies van wachtwoorden buitgemaakt. Het lek in de database is inmiddels opgelost. We vinden het erg vervelend dat dit heeft kunnen gebeuren. Heeft u een account op onze website? Lees dan de informatie hierover goed door.

Wat kunt u doen?
Heeft u een account op onze website? Dan ontvangt u hier op 21 december bericht over. Uw wachtwoord op onze website wordt automatisch gereset. Hoewel de kans klein is dat uw wachtwoord daadwerkelijk openbaar wordt, nemen we toch deze veiligheidsmaatregel. We raden u daarom ook aan om het volgende te doen:

  • Gebruikt u op meerdere sites hetzelfde wachtwoord? Dan adviseren wij - ook al is het gelekte wachtwoord versleuteld en dus niet openbaar - om uw wachtwoord aan te passen op al deze websites.
  • U ontvangt in navolging van deze e-mail ook een bericht om een nieuw wachtwoord op onze website in te stellen. Uw oude wachtwoord werkt dan niet meer. 

Wat hebben wij gedaan?

  • Zodra de ontwikkelaar van onze website en database het incident ontdekte, is het beveiligingsprobleem direct verholpen.
  • Het protocol Datalek is in werking gezet. Er wordt melding gemaakt van het datalek bij de autoriteit Persoonsgegevens.
  • Alle wachtwoorden van gebruikers op onze website worden automatisch gereset.

Tot slot

We vinden het erg vervelend dat is dit gebeurd. We hechten namelijk veel waarde aan de veiligheid van uw gegevens. Wij bieden - mede namens onze webontwikkelaar - onze excuses aan dat dit lek toch heeft kunnen plaatsvinden. We danken u voor uw vertrouwen en betrokkenheid bij MissieNederland. 
 
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, neemt u dan alstublieft contact met ons op. U kunt hiervoor het beste een e-mail sturen naar avg@missienederland.nl

« Terug