Sla links over
Hoofdinhoud

Thuisfrontteams worden veerkrachtiger dankzij speciale toerustingsdag

Veerkracht.pngdonderdag 01 februari 2018 16:53

MissieNederland houdt op zaterdag 24 maart 2018, in samenwerking met diverse partners, de jaarlijkse toerustingsdag voor thuisfrontteams. Deze dag is geschikt voor thuisfrontteams, maar ook kandidaat-zendingswerkers die bezig zijn een thuisfrontteam samen te stellen, leden van zendingscommissies en andere geïnteresseerden in zending en zendingswerkers.

De dag staat in het kader van ‘Veerkracht’. Annemieke van den Berg, relatiemanager bij MissieNederland: “Het thuisfrontteam geeft veerkracht aan de missie van een zendingswerker of zendingsproject. Maar hoe zorg je nu voor die veerkracht? Hoe zit dat met fondsenwerving, communicatie en gebed? De toerustingsdag voor thuisfrontteams is het moment om te investeren in de veerkracht van je eigen team.”

Het programma bestaat uit een plenaire opening en er is een gevarieerd aanbod aan workshops. Daarnaast zijn er stands aanwezig van onder andere InToMission, Stichting Member Care, Third Culture Kids (voorheen MK Focus) en adviseurs rondom financiële zaken als verzekeringen en pensioenen voor missionaire werkers.

De jaarlijkse toerustingsdag voor thuisfrontteams wordt zeer positief ervaren door de bezoekers: “Deze dag heb ik als een warm bad ervaren. Ik vond het fijn om met andere thuisfrontteams ervaringen uit te wisselen en elkaar tips te kunnen geven. Het waren ook inspirerende en praktische workshops,” aldus een van de bezoekers van de vorige toerustingsdag.

De toerustingsdag voor thuisfrontteams wordt gehouden bij De Gift City in Zwolle en begint om 10.00 uur. Meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden is te vinden op www.missienederland.nl/veerkracht

« Terug