Sla links over
Hoofdinhoud

Presentatie Jeugdtrends 2018 tijdens netwerkbijeenkomst MissieNederland

Jeugdtrends-2018.pngdonderdag 11 januari 2018 20:00

‘Ergens-’ en ‘overal-jongeren’, schijnauthenticiteit en jeugdwerkbubbel. Geen kandidaten voor ‘woord van het jaar’, maar termen die in de Jeugdtrends 2018 naar voren komen. Een samenwerkingsverband van christelijke jeugdwerkorganisaties presenteerde op 11 januari de Jeugdtrends 2018 in NGK de Lichtboog in Houten

Verschillende jeugdorganisaties uit de breedte van christelijk Nederland dachten erin mee, om samen handvatten te geven om aan te sluiten bij de (geloofs)wereld van een nieuwe generatie.

Met de Jeugdtrends 2018 worden voor het vijfde jaar op rij essentiële onderwerpen in de jeugdcultuur gevangen. In vijf trends schetsen de Jeugdtrends 2018 een beeld van een leefwereld in ontwikkeling van (christelijke) jongeren. De eerste Jeugdtrend verscheen in 2014 met het NGK Jeugdwerk als auteur. In de tussenliggende jaren is dat initiatief uitgegroeid tot een brede samenwerking van NGK Jeugdwerk, Jong Protestant (JOP), Praktijkcentrum, MissieNederland, Welzijnskwartier Katwijk, Christelijk Gereformeerd Jeugdwerk Organisatie (CGJO), Huis van Belle, Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ), LEF Navigators en Youth for Christ.

De Jeugdtrends 2018 geven een inzicht in hoe de jongste generatie hun wereld beschouwt en welke filters er ingezet worden om niet overspoeld te raken in alle informatie die op jongeren af komt. De inhoud is gebaseerd op de brede blik van verschillende jeugdwerkorganisaties, zonder daar een wetenschappelijke claim aan te hangen. Het is een signalering vanaf de werkvloer van kerkelijke jeugdwerkers gericht aan christelijke organisaties en lokale kerken om er hun voordeel mee te doen in contact met de jeugd. Het is gelijk ook een uitnodiging aan onderzoekers om de Jeugdtrends 2018 op hun merites te beoordelen.

De presentatie van de Jeugdtrends 218 werd verzorgd door Hanne de Vries. Met zijn jarenlange betrokkenheid bij de EO-Jongerendag, Opwekking, Soul Survivor en de Betteld is hij inmiddels een bekend gezicht binnen de Nederlandse kerken. Zijn reactie op de Jeugdtrends: “Deze trends gaven ons waardevolle kaders om het gesprek aan te gaan over onze jeugd.”

Lees hier de jeugdtrends van 2018

« Terug