Sla links over
Hoofdinhoud

MissieNederland organiseert studiedag over man-/vrouwbeelden

170308 - Een nieuwe beeldenstorm - Twitter.jpg 11:35

Op Internationale Vrouwendag, 8 maart 2017, organiseert het netwerk Vrouwentheologen van MissieNederland een studiedag over man-/vrouwbeelden in de kerk. De titel van de studiedag is: ‘Een nieuwe beeldenstorm’. Welke beelden zijn er binnen de kerk van ‘de man’ en ‘de vrouw’? Hoe bewust zijn we ons daarvan, waar zijn ze op gebaseerd en wat zijn de gevolgen ervan voor ons handelen?

Jan Wessels, senior relatiemanager MissieNederland, zal een lezing geven: “Beelden zijn heel vaak erg tijdbepaald en bepalend. Dat geldt ook voor de man-/vrouwbeelden. De geschiedenis van de exegese is wat dat betreft ongelooflijk boeiend en verhelderend. Aan de hand van de ‘zwijgteksten’ willen we de geschiedenis van de uitleg van de Bijbel volgen en laten zien of en hoe die man/vrouwbeelden zijn veranderd en hoe ze de uitleg van de Bijbel hebben bepaald.”

Van Femme Fatale tot Metro Man
Aan de hand van veel filmfragmenten zal Rinke van Hell een praktisch theologisch perspectief geven op de manier waarop rolpatronen in de kerk én in de populaire cultuur elkaar wederzijds legitimeren. Rinke van Hell (1977) is praktisch theoloog met een expertise in de relatie tussen film & theologie. Ze werkt o.a. aan de CHE als docent en onderzoeker bij het lectoraat ‘Geloven in context’.

Programma en doelgroep
Naast de lezingen bestaat het programma uit diverse workshops en een interactief forum. De studiedag is bedoeld voor iedereen die nadenkt over de rol van mannen en vrouwen in de kerk en zoekt naar nieuwe perspectieven. Mannen en vrouwen zijn welkom. Aanmelden kan via www.missienederland.nl/beeldenstorm

Netwerk Vrouwentheologen
Het netwerk Vrouwentheologen van MissieNederland is een open netwerk voor vrouwelijke theologen die werkzaam (willen) zijn in de Kerk. Het netwerk ontmoet elkaar tijdens werklunches, intervisiegroepen en in een Facebookgroep. Kijk voor meer informatie op www.missienederland.nl/vrouwentheologen

« Terug