Sla links over
Hoofdinhoud

‘Vier je relatie’ thema van aanstaande Marriage Week

2017-02-02-Marriage-Week.jpgdonderdag 02 februari 2017 16:23

Aanstaande dinsdag, 7 februari, start wereldwijd de jaarlijkse Marriage Week, waarin echtparen worden aangespoord om hun relatie te vieren. Het is de 20e Marriage Week, die tot 14 februari (Valentijnsdag) duurt en in ruim dertig landen wordt gevierd.

Op veel manieren wordt tijdens de themaweek het belang van gezonde en stabiele huwelijken onder de aandacht gebracht. Op nationaal niveau groeit bij politieke partijen het inzicht dat de overheid sterke gezinnen meer moet gaan steunen. Op lokaal niveau zijn er romantische diners, filmavonden, musicals, kookworkshops, debatavonden en speciale kerkdiensten tijdens de Internationale Huwelijkszondag (12 februari a.s.). Op individueel niveau geven partners elkaar meer aandacht door samen leuke dingen te doen op cultureel, culinair, sportief, educatief of godsdienstig terrein.

In Nederland krijgt de Marriage Week dit jaar ruim aandacht dankzij de MissieNederland-werkgroep Huwelijk & Seksualiteit. Leden van deze werkgroep zijn onder andere: Marriage Week Nederland, Marriage Course (Alpha Nederland), Evangelische Omroep, Een weg voor samen en Ruimte voor je Relatie. Ieder van deze organisaties geeft op eigen wijze aandacht aan de themaweek. Alles met het doel om relaties te vieren.

Jan Hol, woordvoerder namens de werkgroep: “Steeds meer mensen werken bewust aan hun huwelijk. Ze weten dat geluk niet vanzelfsprekend is en zetten zich bewust in voor een lange en gelukkige liefdesrelatie. Ook zijn er de laatste jaren steeds meer goed opgeleide relatiecoaches. Nog elk jaar zijn er in ons land meer gouden huwelijksjubilea dan echtscheidingen (circa 44.000 om circa 37.000). Lang en gelukkig samenzijn is dus nog steeds mogelijk.” Dorina Nauta, relatiemanager bij MissieNederland: “Liefdesrelaties verdienen aandacht. Ik ben blij dat we als gezamenlijke organisaties op deze manier een positief geluid laten horen in de samenleving.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Vier je huwelijk - tips voor kerken.pdf3,1 MBapplication/pdfdownload
Vier je huwelijk - tips voor stellen.pdf3,3 MBapplication/pdfdownload

« Terug