Sla links over
Hoofdinhoud

Nieuwe campagne: ‘Adopteer een pionier in je favoriete vakantieland’

beeldmerk pionier.jpgwoensdag 30 maart 2016 16:51

MissieNederland startte onlangs de campagne ‘Adopteer een pionier in je favoriete vakantieland’. De missionaire netwerkorganisatie wil gemeentestichters in Europa een hart onder de riem steken en Nederlandse christenen bewust maken van de situatie van de Kerk in Europa.

Projectleider Martin de Jong: “Over een paar maanden zwermen we massaal uit naar campings en vakantiehuizen in heel Europa. Hoe mooi zou het zijn als mensen ook oog krijgen voor de situatie van de Kerk in hun vakantieland. Met ‘Adopteer een pionier’ geven we de kerk in elk land een gezicht.”

Gebed en bewustwording

Via de website missienederland.nl/adopteer kunnen mensen aangeven in welk land ze een pionier willen ondersteunen. Vervolgens ontvangen ze een kaart met foto en projectinformatie van de gemeentestichter en regelmatige gebedsupdates. Het is geen financiële actie, maar puur gericht op gebed en bewustwording. Als mensen persoonlijk besluiten de pionier ook financieel te ondersteunen, dan mag dat natuurlijk. De Jong: “We vinden het bij MissieNederland vooral heel belangrijk dat christenen in Nederland zich bewust zijn van de kerk over de grens. We leven niet op een eilandje. Wij kunnen ook leren van en geïnspireerd raken door kerken in het buitenland. Pioniers vormen de voorhoede van die kerken. Zij experimenteren met nieuwe vormen en bereiken nieuwe groepen. Ze hebben onze steun hard nodig. ”

Zeventien landen

Op dit moment staan er zeventien pioniers op de site die zeventien landen vertegenwoordigen. “Afhankelijk van het succes van de campagne zullen we dit aanpassen. We putten uit ons eigen netwerk en het netwerk van onze deelnemers voor het aanleveren van de pioniers.”

« Terug